En els voltants de l’Albufera, prop del Perelló, naix la tomaca valenciana de temporada. Esta fruita roja es cultiva i recull en terrenys arenosos i salats. Si proves esta delícia, coneixeràs el “pota negra” de les tomaques gurmet. Hui, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València volem parlar-te de les seues propietats i beneficis en el nostre organisme.

 

Tomaca valenciana: el “pota negra” de les tomaques gurmet

 

Les prestatgeries de les fruiteries i els supermercats ja comencen a omplir-se de tomaques valencianes. Com cada any, podràs degustar-les durant els mesos de maig a agost.

Esta varietat de tomaca es converteix en única en ser cultivada en condicions especials. Sense pesticides, ni químics i amb un sabor molt especial. Destaca per la seua pell fina i grandària regular, que li aporta una gran textura en menjar-la en cru.

Ens atreviríem a dir-te que la tomaca valenciana suposa una experiència única quant a la intensitat del seu sabor. Encara que en algun moment de la seua història va estar a punt de desaparéixer, ara és la preferida pels seus consumidors.

 

Beneficis de la tomaca valenciana

 

 

La tomaca valenciana té una gran multitud de beneficis. Entre ells, els següents:

• Ajuda al teu cos a desfer-se de les toxines.
• T’aportarà alt contingut en vitamines A i C.
• Millora la salut dels ossos i de la vista.
• Disminueixen les infeccions i té efecte diürètic.
• Ric en potassi.
• Apte per a persones hipertenses.
• Redueix el risc de patir un accident vascular cerebral.
• Retarda l’envelliment en les funcions cerebrals.
• Disminueix el risc d’infart.
• Evita malalties cardiovasculars.
• Redueix el colesterol.
• Protegeix la pell dels raigs ultraviolats.
• Ajuda a que les ferides cicatritzen millor.

En general, podríem dir que aquella persona que menja tomaca valenciana, enfortirà el seu sistema immune ajudant a previndre tota classe de malalties.

Corre al teu mercat més pròxim i compra tomaques de la zona de València!

Ir al contenido