No hi ha res com una bona picadeta amb croquetes de bacallà! Hui volem fer menció a este entrant donat que el pròxim 16 de gener se celebra el Dia Mundial de la Croqueta. Idea que va sorgir d’una agència de comunicació. Si vols conèixer més detalls sobre este dia, et deixem un enllaç on podràs profunditzar molt més.

Des de la Regidoria de Comerç volem que celebres este dia fent croquetes de bacallà. Per això, t’ensenyem a continuació els ingredients i el pas a pas per a cuinar esta delícia valenciana.

Ingredients croqueta de bacallà per a 6 persones

 

  • 200 g de bacallà esmollat
  • 2 grans d’all
  • 1 l de llet
  • Sal
  • 3 ous batuts
  • 1 ceba
  • 100 g de farina
  • 100 ml d’oli d’oliva
  • Julivert
  • Pa ratllat

Recepta croqueta de bacallà

 

Pica la ceba d’una forma molt fina i posa-la a escalfar amb una miqueta d’oli dins d’una cassola. Pica els alls i afegeix-los. Immediatament, afegeix el bacallà i ofega’l a poc a poc.

Incorpora la farina, ofega-la i afegeix la llet a poc a poc sense deixar de moure la mescla. Assaona i cuina la beixamel a mig foc durant 20 minuts aproximadament. Empolvora una miqueta de julivert picat i mescla-ho bé.

Passa la beixamel a una font i deixa-la gelar una miqueta. Et recomanem que untes la superfície amb un poquet d’oli, amb paper o plàstic per tal d’evitar que s’origine una xicoteta crosta.

Quan tingues la massa gelada, talla-la en xicotetes porcions i modela les croquetes. Passa-les per la farina, l’ou i el pa ratllat i fregeix-les en una paella amb oli calent.

Una vegada estiguen cuites les croquetes, retira-les i posa-les en un plat per a servir-les.

El nostre consell és que li poses paper a este últim plat perquè les croquetes solten l’oli sobrant.

Ara sí, ja pots servir-les!

T’ha agradat esta recepta? Si vols conèixer altres receptes fes-nos-ho saber a través de les nostres xarxes socials.

Ir al contenido