Arranca l’estació de tardor i amb ella el mes d’octubre. Coneixies que durant la primera setmana d’octubre se celebra la Setmana Vegetariana? Així és! De l’1 al 7 d’octubre se celebra esta festivitat impulsada per diverses organitzacions en pro dels drets dels animals i el vegetarianisme.

Amb motiu d’esta efemèride, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València volem donar-te tots els detalls de com elaborar dues receptes vegetarianes amb productes de temporada que podràs aconseguir en cadascun dels nostres mercats de barri. T’animes a descobrir-les?

Hui en cuinant amb la Regidoria de Comerç aprendràs a elaborar la teua pròpia musaka de verdures i una bona samfaina de verdures de temporada.

Recepta de musaka de verdures

 

 

Es diu que la musaka de verdures és un clàssic de la cuina grega però als valencians i a les valencianes ens encanta. No hi ha res millor en este món que elaborar una recepta amb verdures de temporada. De l’hort, al mercat i del mercat a les nostres cuines. En això segur que estem d’acord.

La recepta original porta carn, però hui t’oferim una versió 100% vegetariana.

Ingredients

• Albergínies: 2 unitats grans o 3 mitjanes.
• Carabasseta: 1 unitat.
• All: 1 dent.
• Ceba: 1 unitat.
• Creïlles: 250 grams.
• Carlota: 1 o 2 unitats.
• Tomaca: 3 o 4 unitats grans.
• Formatge mozzarella o feta.
• Formatge parmesà ratllat.
• Oli d’Oliva Verge Extra.
• Sal i pebre negre.
• Orenga.

Elaboració

1. Preparar les albergínies i la carabasseta. Retirar les puntes i tallar en làmines d’uns 5 mil·límetres de gruix. Salar sobre una escorredora i deixar reposar uns 30 minuts.
2. Pelar i picar l’all, la ceba i la carlota.
3. Pelar i laminar les creïlles en rodanxes similars a les de l’albergínia i la carabasseta.
4. Escaldar les tomaques. Per a això, bullir aigua en una cassola àmplia i preparar les tomaques retirant-los la part dura i fent-los un xicotet tall en creu no profund en la base. Introduir les tomaques en l’aigua bullent durant un màxim de 20 segons i, a continuació, refredar immediatament en aigua gelada. Pelar, triturar i reservar.
5. En una cassola, calfar l’oli d’oliva verge extra i ofegar l’all, ceba i carlota picades a foc mitjà (10 minuts, aproximadament).
6. Afegir la tomaca triturada, l’orenga, salpebrar i deixar coure a foc suau durant uns 10 minuts.
7. Mentre es couen les verdures, precalfar el forn a 190 graus.
8. Assecar les albergínies amb paper de cuina per a retirar la sal.
9. En una font apta per al forn, disposar una capa base de creïlles i cobrir-la amb una quarta part de la salsa de tomaca.
10. Cobrir amb la meitat de les albergínies i afegir un altre quart de la salsa de tomaca.
11. Cobrir amb tota la carabasseta i afegir un altre quart de la salsa de tomaca.
12. Disposar la mozarella o formatge feta, l’altra meitat de les albergínies i l’últim quart de la tomaca. Ruixar lleugerament amb oli.
13. Cobrir la safata amb paper d’alumini i enfornar durant 1 hora (aproximadament) a 190 graus.
14. Retirar el paper d’alumini i enfornar 15 minuts més a 190 graus.
15. Acabat de retirar del forn, disposar una fina capa de formatge parmesà per damunt.

Recepta de samfaina de verdures

 

La recepta de la samfaina de verdures serà el teu fons de nevera. Sí, igual que este bàsic que tens en l’armari, este plat et servirà per a prendre’l sol o per a combinar-lo amb qualsevol altre. T’expliquem com fer-ho, però abans pren nota dels ingredients.

Ingredients

• Tomaca: de 4 a 6 unitats.
• Ceba: 250 grams, picada.
• All: 2 dents.
• Pimentó verd: 250 grams.
• Pimentó roig: 200 grams.
• Carabasseta: 300 grams.
• Oli d’Oliva Verge Extra.
• Pebre negre.
• Sal.

Elaboració

1. Escaldar les tomaques, tal com hem fet en la recepta anterior.
2. Pelar i picar la ceba i l’all.
3. Llavar i trossejar totes les verdures i reservar per separat.
4. Calfar l’oli d’oliva verge extra i sofregir l’all i la ceba durant uns 15-20 minutos a foc suau.
5. Afegir els pimentons i sofregir durant uns 15 minuts més.
6. Incorporar la carabasseta i la tomaca triturada (així com altres possibles verdures). Salpebrar i deixar coure durant un mínim d’una hora i mitja a foc suau en una cassola parcialment tapada.
7. Una vegada cuites les verdures, destapar la cassola per a evaporar l’aigua restant de la tomaca per a concentrar els sabors.

Ara és el teu torn, posa’t mans en la massa. Prepara el teu carret, passa’t pel teu mercat de barri pels ingredients i posa’t a cuinar estes delicioses receptes. Celebra la #SetmanaVegetariana i comparteix les teues receptes en les nostres xarxes socials.

Ir al contenido