• L’Ajuntament de València signa un conveni de col.laboració amb la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació). Es converteix així en la primera ciutat del món en fer-lo.
  • La FAO reconeix d’esta forma que l’Ajuntament de València està portant a terme un procés de canvi de les seues polítiques agràries i alimentàries respecte a la seua horta periurbana.
  • Amb este nomenament es premia “l’objectiu de València de posar fi al procés de destrucció i degradació de la seua horta mitjaçant noves polítiques basades en la producció sostenible d’aliments, i en la seua posterior distribució i comercialització en la ciutat a través de mecanismes de mercats locals, quilòmetre zero i mercats de productors”.

foto-fao-joan-ribo

El conveni, signat en Roma, ha contat amb la presència de l’alcalde de València, Joan Ribó; el regidor de Comerç, Carlos Galiana; i la regidora de Servicis Socials, Agricultura i Horta, Consol Castillo.

Segons l’alcalde Joan Ribó, la FAO reconeix així l’aposta de València pel benestar dels ciutadans potenciant una alimentació de proximitat estretament relacionada amb l’horta periurbana. Ribó ha destacat, igualment, el potencial de la indústria agroalimentària valenciana, de la qual ha recordat que és la segona amb major volum d’exportació “i tres de les principals empreses valencianes pertanyen al sector agroalimentari”.

Amb esta declaració internacional es premia a València per estar en la senda del compliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil.leni, basats en la Declaració aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides de l’any 2000, i també la més recent Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 25 de setimbre de 2015.

La signatura d’este conveni permetrà a l’Ajuntament de València ampliar coneixements i experiències en la millora dels canals curts de comercialització d’aliments, millorarà la seua promoció i impulsarà la venda directa i la introducció de criteris de responsabilitat social i ambiental en l’activitat municipal.

El conveni serà vàlid fins el 31 de desembre de 2018, per la qual cosa es podrá estendre en el temps tàcitament per períodes de tres anys, excepte manifestació expressa de qualsevol de les parts signants.

Si quereís ver más fotos del evento, aquí os dejamos el link a la galería de fotos de flickr.

Ir al contenido