Qui va dir que anar de shopping no pot ser sostenible? Si consumeixes en el xicotet comerç i en botigues de proximitat faràs costat a productors i comerciants locals. Este serà el teu granet d’arena per a realitzar compres més sostenibles, encara que pots fer molt més. Tot depén de tu! Vols ser més acurat amb el medi ambient? Si eres una d’estes persones a les quals els preocupa molt la salut, la sostenibilitat i la justícia social, pot ser que això t’interesse.

Continua llegint per a més consells!

 

Com realitzar una compra més sostenible

 

Cada vegada, més persones sou conscients del poder transformador de les compres quotidianes. Per això, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València volem donar-te algunes pistes per a realitzar una compra més sostenible per a contribuir a cuidar el medi ambient.

  • Porta la teua pròpia bossa. Oblida’t de les bosses de plàstic i opta per bosses reutilitzables de tela. A nosaltres ens encanta el carro de la compra! Sí, eixe que portava la teua àvia a totes parts quan eres xicotet. Esta també seria una molt bona opció.
  • Compra a granel. Reduiràs l’impacte dels envasos i compraràs exactament la quantitat que necessites. La fruita no se’t posarà madura en la nevera!
  • Para atenció a l’envàs dels productes. Si compres alguna cosa amb envasos, revisa que el seu embolcall siga de material reciclable i que no continga cap plàstic. Si ho fas, fes-ho bé!
  • Consumeix productes del teu barri. A més de disminuir l’impacte ambiental contribuiràs a millorar l’impacte social i econòmic de la zona.
  • Aposta per un comerç just. Afavoriràs la sostenibilitat social i econòmica als països productors. Ajudaràs a moltes famílies!

A València existeixen nombroses botigues de totes les varietats i una xarxa de mercats on predomina el producte de quilòmetre 0. Aprofita i fes que les teues compres siguen més sostenibles!

Ir al contenido