L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Comerç, ha dut a terme este dilluns la primera subhasta de parades del mercat del Grau, en la qual s’han adjudicat les primeres dotze parades.

Les parades adjudicades corresponen a congelats, ultramarins, fruites i verdures, un segon bar, i un espai dedicat a la venda de menjar per a portar. Estos nous comerços se sumen a les llotges de pescateria, xarcuteria, l’altre bar i una altra parada d’ultramarins i salaons (a més de les dos de la tira de comptar) ja adjudicades.

En el que queda de mes, els nous comerciants del Mercat del Grau realitzaran tota la tramitació administrativa pertinent per a poder posar-se al capdavant dels seus llocs, de manera que el proper mes de març podran abordar les obres d’adaptació de les seues noves parades. Estes, ha explicat el regidor, Carlos Galiana, seguiran la línia d’estil i materials que definixen les quatre parades adaptades per als antics comerciants del mercat: tres venedors i una venedora, que eren titulars del dret de concessió, i que ja compten amb les noves parades totalment acabades, “en condicions òptimes, tal com els vam prometre”, ha subratllat el regidor.

La pròxima subhasta es realitzarà sobre les set parades que queden pendents i per a la qual ja hi ha també persones interessades. Serà el dia 27 de març i, tal com ha assegurat Carlos Galiana, “ens permetrà acabar de perfilar un mercat, que segur que serà de referència en tota la ciutat”.

El dia 8 passat va haver una jornada de portes oberta en este espai comercial renovat, en la qual van participar nombroses persones interessades a disposar d’un dels llocs a subhasta. Este dilluns, el regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha pogut felicitar personalment les i els nous comerciants del Mercat del Grau “i els hem agraït la seua valentia i la seua aposta per este mercat”.

Les obres de la rehabilitació integral del Mercat del Grau, amb un pressupost de 2,8 milions d’euros, han permés la recuperació del mercat més antic de la ciutat, que també passarà a la història per ser el primer que obrirà també en horari de vesprada. Entre altres parades, disposarà de dos carnisseries, dos llocs de venda de fruites i verdures, i una altra per a vendre pollastre i ous. També comptarà amb un ultramarins delicatessen, i parades de venda de productes ecològics de la tira de comptar (venda directa de productes frescos cultivats a l’horta i de cultiu recent, i productes de temporada).

Ir al contenido