Ja està en marxa PORTA APHORTA, el distintiu que identifica els productes agrícoles de proximitat. Una iniciativa de VOLS A VALÈNCIA, l’Observatori Local de la Sostenibilitat Alimentària, que es va presentar ahir al Saló de Cristall de l’Ajuntament de València, i que está format per diverses delegacions del consistori junt a Mercavalència, CERAI, VSF-Justícia Alimentària Global, Unió de Consumidors de València i ADICADE CV.

L’Observatori coordina projectes que treballen per la sostenibilitat alimentària, productes de proximitat, de temporada i saludables. És el cas del distintiu PORTA APHORTA, que es pot trobar en productes procedents de la Tira de Comptar de Mercavalència, però també en tots aquells amb un origen de proximitat i que es compren en mercats municipals i xicotet comerç de barri.

El distintiu PORTA APHORTA consisteix en identificar amb la Mercaetiqueta el nom del producte, el preu i la varietat. A més, també incorpora el DTPi (document de traçabilitat) i sessions de treball amb persones productores i comerciants de la Tira de Comptar.

La iniciativa es donarà a conèixer als ciutadans al novembre, a través d’una campanya de difusió, juntament amb el projecte d’innovació educativa en 14 centres d’educació primària. Estos col·legis – que actuen com a pilot en una primera fase – coneixeran 7 mercats de diferents districtes de València i rebran un àlbum de croms col·leccionables per a motivar als alumnes i a les seues famílies a comprar fruites i verdures de proximitat en els mercats. A través de tallers educatius en les aules i la dinàmica de l’àlbum s’identifiquen els valors de sostenibilitat ambiental, econòmica i social dels productes agroalimentaris de proximitat creant un vincle entre els centres i els mercats del barri.

L’objectiu és promoure l’alimentació sostenible, de proximitat, de temporada i saludable.

Ir al contenido