Si has anat per la zona de l’Albufera de València segur que has sentit parlar del “All i pebre”. Podríem dir que és l’únic plat sense arròs capaç de fer-li competència a la paella valenciana. Es tracta d’un guisat preparat amb anguila, típic peix blau que abunda en l’Albufera, i que està per a xuplar-se els dits.

Hui, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València t’expliquem com preparar aquest guisat en tan sols cinc passos.

Ingredients per a cuinar el “All i pebre”

• 1kg d’anguiles
• 1kg de creïlles
• Oli d’oliva
• 3 grans d’all
• Vitet
• Sal
• Pimentó roig
• Aigua

Cuina el “All i pebre” amb 5 senzills passos

 

 

El més important per a cuinar aquest deliciós guisat és comptar amb el producte fresc. Acudeix a la pescateria del mercat del teu barri per a comprar les anguiles i aprofita el viatge per a recopilar tots els altres ingredients en el lloc de verdures. Una vegada hages comprat tots els aliments, és moment de posar les mans en la massa.

Pas 1

En primer lloc, neteja les anguiles correctament. Posteriorment, talla-les a trossets i assaona-les.

Pas 2

El segon pas consisteix a picar els alls i el vitet en un morter, per a, més tard, deixar-los apartats en una cassola amb oli.

 

Pas 3

A continuació, afig el pimentó roig i aigua a la cassola i remou-lo bé.

Pas 4

Després del pas número 3, pela i talla les creïlles en forma de daus i afig-les, juntament amb les anguiles, a la cassola. És important que cobrisques tots els ingredients amb aigua.

Pas 5

Ja queda menys per a degustar la delícia que estàs cuinant! Cuina tots els ingredients durant 20 minutos aproximadament. Sabràs quan estarà llest el teu plat en el moment que veges que tant el peix com la creïlla estan al punt.

Des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València hem parlat amb experts cuiners del “All i pebre” i ens han confessat que el truc està en la paciència amb el qual cuines aquest guisat.

 

Ir al contenido