València celebra enguany la fita de ser la Capital Mundial de Disseny 2022, una fita que se celebra a partir de hui i fins al 23 de setembre en la Fira Hàbitat València, la històrica fira del moble, il·luminació i decoració que celebrarà la que serà la major fira de l’última dècada.

Es tracta d’una edició històrica i en la qual Hàbitat presentarà les seues millors xifres de tota la dècada. De fet, des de l’edició de 2012, la fira del moble no presentava uns registres d’este calat, amb 603 signatures i marques expositores -un 18% estrangeres procedents de Dinamarca, França, Alemanya, Itàlia, Lituània, Mèxic, Països Baixos, Polònia, Portugal, Romania, Turquia – i una ocupació pròpia de més de 70.000 metres quadrats, estructurats en els quatre pavellons del Nivell 2 de Fira València als quals se sumen dos pavellons del Nivell 3, un tercer compartit amb el sector tèxtil i zones dels distribuïdors de tots dos nivells.

Uns registres que suposen un creixement entorn del 18% en el nombre de marques expositores i del 8% quant a superfície expositiva, una cosa especialment rellevant ja que es tracta de l’única gran fira europea del sector que creix este 2022 després de l’època de pandèmia.

Un miler de signatures i marques al costat dels sectors de cuina i tèxtil

Una de les grans novetats serà la confluència per primera vegada de Fira Hàbitat València amb les altres dues grans convocatòries de Fira València relacionades amb el sector de l’hàbitat com són Espai Cuina SICI, certamen professional del mobiliari i equipament per a la cuina, i Home Tèxtils Premium by Textilhogar, que torna a València després de cinc edicions a Madrid.

Tots ells aglutinaran una potent oferta global dels sectors del moble, il·luminació, decoració, interiorisme, moble i equipament per a la cuina, electrodomèstics i tèxtils per a la llar, tapisseria, decoració i contract amb la presència conjunta de prop d’un miler de signatures i marques expositores i l’ocupació al complet de huit pavellons, els dos nivells de Fira València i prop de 90.000 m² de superfície expositiva bruta.

Sens dubte, una oferta amb un enorme atractiu i poder de convocatòria per als professionals del sector tant nacionals com internacionals que busquen una proposta integral per al canal de la llar i del contract.

Milers de compradors confirmats de més de 60 països

Les previsions, en este sentit, apunten a l’èxit de la convocatòria. De fet, en esta edició tant la pròpia Fira València com les institucions i organismes públics involucrats com IVACE Internacional i ICEX, al costat de les associacions sectorials ANIEME i FEDAI o la mateixa València Capital Mundial de Disseny 2022 han fet un important esforç en la captació i invitació de professionals tant nacionals com internacionals amb un gran poder de compra i interessats a acudir a la cita d’Hàbitat.

En este sentit, per a esta edició són més de 3000 els professionals que han rebut invitació directa bé siga amb allotjament reservat o fins i tot amb el desplaçament des de la seua ciutat d’origen a València. Es tracta de professionals que engloben, en el cas d’Espanya, des de botigues de prestigi fins a integrants de les grans centrals de compra i distribució de mobles al nostre país.

En el cas del mercat internacional, els compradors confirmats procedeixen de 63 països, fins i tot des de països que criden l’atenció com Rússia i que malgrat la conflictivitat actual han decidit viatjar a València. Són compradors que arribaran a València des d’Alemanya, l’Aràbia Saudita, Algèria, Bangladesh, Bèlgica, Bòsnia, el Canadà, la Xina, Xipre, Colòmbia, Costa d’Ivori, Costa Rica, Croàcia, Dinamarca, Unió dels Emirats Àrabs, l’Equador, els Estats Units, Egipte, Estònia, Finlàndia, França, Geòrgia, Grècia, Guadalupe, Holanda, Hongria, l’Índia, Irlanda, Israel, Itàlia, el Japó, el Kazakhstan, Kuwait, Letònia, Líban, Lituània, Mali, Malta, el Marroc, Martinica, Mèxic, Moçambic, Panamà, Paraguai, el Perú, Polònia, Portugal, Puerto Rico, Qatar, el Regne Unit, República Dominicana, Illa Reunió, Romania, Rússia, el Senegal, Singapur, Suècia, Suïssa, Sud-àfrica, Taiwan, Ucraïna, Uzbekistan i Veneçuela.

Les estreles internacionals del disseny a València

L’altra gran novetat de l’edició d’este any de Fira Hàbitat València és situar-se en el centre de les celebracions que s’estan desenvolupant en el marc de la València World Design Capital, que reconeix a la capital mediterrània com a focus mundial de disseny i innovació. Durant tot el mes de setembre i sota el paraigua del World Design Street Festival, Hàbitat es converteix en el centre estes celebracions amb un nodrit programa de conferències i esdeveniments.

Així, en el propi recinte firal es desenvoluparà tots els dies de fires el Fòrum WDC, una àgora de conferències amb més d’una vintena de xarrades i jornades temàtiques entorn del disseny i que acollirà des de la presentació de l’estudis entorn de la cultura del disseny, fòrums sobre el contract o estratègies de digitalització, amb la presència de professionals de prestigi com la italiana Mónica Armani, l’arquitecte mexicà Juan Carlos Baumgartner, el grup Innodesign o la investigadora Marisa Santamaría.

A tots ells se sumaran estreles internacionals del disseny que presentaran les seues noves col·leccions en els espais de les signatures expositores d’Hàbitat. Un dels casos més rellevants serà la presència dels ‘top mundials’ Patricia Urquiola i Phillipe Starck de la mà de la signatura valenciana expositora d’Hàbitat Andreu World.

A més, dins del recinte firal, en el Centre d’Esdeveniments de Fira València, el pròxim 22 de setembre se celebrarà el Fòrum Internacional de Disseny Interior (FIDI), que situarà el disseny com a eina per a millorar la qualitat de vida i la salut de les persones, amb la presència, entre altres, del paleontòleg Juan Luis Arsuaga, el mèdic psiquiatre Luis Rojas Marcos, l’escriptor i periodista Juan José Millás, la periodista i historiadora de l’art Anatxu Zabalbeascoa, l’arquitecte Juli Capella, la neurobióloga Mara Dierssen, Ana Lluch catedràtica de Medicina en la Facultat de Medicina de la Universitat de València i l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

Sense abandonar l’espai de Fira València, durant els dies de fira Hàbitat acollirà una esperada mostra homenatge al dissenyador Vicent Martínez, així com una nova edició de nude, Saló de Joves Talents en Disseny, que també celebra este 2022 els seus vint anys amb una mostra retrospectiva en el CCCC de la ciutat de València.

Perquè la ciutat, durant la setmana també desborda disseny i activitats per onsevulla sota el paraigua de les celebracions de València com a Capital Mundial de Disseny. Com l’exposició de Jaime Hayón, un dels grans talents del moment, i que s’inaugurarà en el CCCC el 22 de setembre o la completa agenda de la València Disseny Week, organitzada per la ADCV, sense oblidar el ‘Afterwork HabitatOFF’ d’Hàbitat que se celebrarà cada dia en l’innovador espai ‘Àgora València’ de la Plaça de l’Ajuntament de València.

Una edició històrica per a un any molt especial en el qual el disseny és protagonisme i prendrà forma del 20 al 23 de setembre en Fira Hàbitat València.

Fira Hàbitat València és la principal fira de l’hàbitat ‘made in Spain’ i s’ha posicionat ja com el certamen més representatiu, internacional i influent del sector al nostre país, amb un ampli aparador de moble, il·luminació, decoració, entapissat i descans.

Descarrega ací la guia del visitant per conéixer on està cada estand i els horaris de les diferents activitats.

Ir al contenido