Quin millor pla per a hui que assaborir un autèntic arròs a banda? Este és un plat d’origen valencià que, en la nostra terra, té un gran prestigi gastronòmic. La seua aparició es remunta a les llotges, on el peix sobrant era el que s’utilitzava per a elaborar el caldo. L’arròs era l’ingredient que acompanyava al peix. Per això, allò d’arròs a banda. Encara que ara es cuine el peix amb l’arròs, antigament era per separat.
Si encara no l’has provat, no saps el que et perds! Per això, hui, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València volem acostar-te a la seua tradicional recepta.

T’animes a cuinar amb nosaltres? Encén els fogons!

Ingredients per a cuinar un saborós arròs a banda

 

Abans de posar-te a cuinar l’arròs a banda, hauràs de conéixer quins ingredients et fan falta. A continuació, et deixem la llista d’ingredients que has d’utilitzar per a un arròs a banda per a quatre persones.

• 400 grams de sépia.
• 500 grams d’arròs.
• 1 ceba.
• 2 tomaques.
• 4 grans d’all.
• 10 cullerades d’oli.
• Caldo de la cocció del peix.
• Safrà.
• Sal.

Com fer arròs a banda

 

No hi ha arròs a banda, si prèviament no es prepara un bon caldo. Per això, este serà el nostre primer pas, elaborar el caldo amb peix de roca i cues i caps de rap, bacallà, lluç, etc. A este fumet, pots afegir-li ceba, creïlla, una mica de sal i llorer perquè estiga més gustós. Ací et deixem una recepta bàsica de com fer el caldo de peix.

El següent pas, un bon sofregit. En una paella al foc, calfa l’oli i sofrig la sépia, la ceba picada, els alls laminats i la tomaca ratllada.

A continuació, afig l’arròs i el safrà. Una vegada ho tingues tot ben mesclat, afig el caldo. Ja quan comence a bullir, el podràs provar de sal i, si és necessari afegir-li’n més. Tingues en compte que cuines amb peix, no vages a fer-lo salat!

Deixa l’arròs coure durant uns 19 minuts, deixa’l reposar i estarà llest per a menjar. Moltes persones l’acompanyen amb all i oli.

Segueix estos consells, t’eixirà un arròs a banda deliciós.

Ir al contenido