Aprèn a cuinar una de les receptes més típiques de València, l’arròs amb bledes i caragols. Des de la Regidoria de València ens atreviríem a dir-te que este plat es considera com una de les receptes tan valencianes com la paella. En definitiva, és de la terreta. Pren nota i a cuinar!

Ingredients per a cuinar un arròs amb bledes i caragols per a 4 persones

  • Oli d’oliva
  • 300 gr de bledes
  • 200 gr d’arròs
  • Un grapat de garrafó sec, fesols blancs o tavella fresca
  • Caldo de verdures
  • Sal
  • 1 creïlla gran
  • 1 ceba gran
  • 1 tomaca madura
  • Safrà o colorant
  • 1 cullerada de pebre roig de la vera
  • 1 dotzena de caragols

 

Com elaborar l’arròs amb bledes i caragols?

Abans de posar-te a la feina has de saber que els fesols que hages escollit hauran d’estar en remull des del dia anterior. El següent pas és posar-les a bullir amb aigua freda i quan comencen a bullir és moment d’espantar-les amb aigua fresca, per a deixar-les a foc suau durant aproximadament una hora.

Ara pela i talla les creïlles i deixa-les en remull amb aigua per a evitar que es posen negres.

Neteja les bledes i posa-les en remull amb un filet de vinagre per a desparasitar-les per complet. Després aclareix-les bé i talla-les en diversos trossos. Afegeix els caragols, ja nets, als fesols i deixa’ls bullir durant 10 minuts.

Tria la paella que més t’agrade. Això sí, que no es pegue. Posa oli a escalfar i incorpora les creïlles perquè prenguen una miqueta de color. Mentrestant, ratlla la tomaca i la ceba. Afegeix estos últims ingredients a les creïlles perquè es fregeixen conjuntament. Quan estiga ben fet, retira-ho del foc i afegeix-li pebre roig de la vera. Ja queda menys per a tenir llista la recepta!

Aparta els caragols i els fesols en una olla i afegeix-li la mescla de creïlla, ceba i tomaca, a més de quatre mesures de caldo de verdures per cadascuna d’arròs.

Ara és el torn de les bledes. Afegeix-les a l’olla sense estrènyer-les amb una miqueta de colorant o safrà torrat i deixa-les a foc mitjà durant 10 minuts. El truc de molts valencians passat este temps és trepitjar els fesols i la creïlla perquè el calso espessisca una miqueta més. Tu fes-ho al teu gust!

Finalment, afegeix l’arròs i deixa’l bullir durant 5 minuts a foc fort i després baixa la intensitat del foc durant altres 10 minuts. I, llest per a engolir!

T’aconsellem que el deixes reposar una miqueta mentre prepares la taula.

Explica’ns a través de les nostres xarxes socials, què tal ha anat el teu primer plat d’arròs amb bledes i caragols.

Ir al contenido