Amb tants dies plujosos sols ens apetix menjar plats calents per a llevar-nos el fred que portem dins del cos. Per això, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València volem donar-te tots els passos per a elaborar un plat tradicional de la nostra zona. L’arròs amb fesols i naps, un arròs caldós molt popular també en zones de La Safor, la Marina Alta o la Ribera i en el qual no poden fallar els ingredients estrela: fesols i naps. Si tu també vols elaborar este deliciós plat, pren nota!

Ingredients per a 4 persones

• 300 gr. de costella de porc trossejada
• 150 gr. de peus de porc
• 200 gr. de naps
• 150 gr. de fesols blancs
• 1 pimentó trossejat
• 1 tomaca ratllada
• 2 grans d’all picat
• 300 gr. d’arròs
• 1,5 litres de caldo de verdura i carn
• Safrà
• Pebre roig dolç
• Oli d’oliva
• Sal

Recepta tradicional del arròs amb fesols i naps

En la secció de dalt t’hem detallat tots els ingredients que necessitaràs per a elaborar un bon plat d’arròs amb fesols i naps. Tots ells els trobaràs frescos en els nostres mercats municipals.

Encén els teus fogons que anem a l’embolic!

Antigament, este plat s’elaborava en una cassola de fang. Ara pots optar per esta opció o decantar-te per una olla de ferro o de metall. D’esta manera, tindràs més espai per a la cocció i l’arròs t’eixirà igual de sucós.

En el calder que hages triat, sofrig amb oli d’oliva les costelles i els peus de porc fins a daurar-les, després de posar la tomaca, l’all i un polsim de pebre roig dolç. Afig el caldo, els naps, els fesols, el pimentó i el safrà i deixa’l bullint uns 10 minuts. El següent pas és afegir l’arròs i rectificar de sal. Posteriorment, deixa-ho bullir durant 20 minutos a foc lent i llest.

A emplatar!

Si coneixes una altra recepta típica de la nostra terra, fes-nos-ho saber a través de les nostres xarxes socials. Estarem encantats de llegir-te!

 

Fotografia: Héctor Medina.

Ir al contenido