Quan arriba el Nadal en què penses? Estem pràcticament segurs que penses en reunions en familiars i amics, en menjars i sopars i, per descomptat, en les postres. Torrons, massapans, panetones i, ara que arriba la nit de Reis, amb el famós tortell de Reis.

Afortunadament, a València comptem amb un dolç molt típic de la nostra Comunitat: la casca de Reis, una delícia que basa el seu gran sabor en les ametlles. Des de la Regidoria de Comerç de València no volem que es perda la tradició valenciana. Per això et portem el pas a pas de com realitzar esta deliciosa recepta.

T’animes a provar-la amb nosaltres?

 

Què és la casca de Reis?

 

Per a qui no la conega, la casca de Reis és un dolç típic de Nadal de la zona de la Comuitat Valenciana. Sobretot de la zona de València. Este dolç està elaborat amb ametlla molta, sucre i ou. A més, sol emplenar-se amb moniato o carabassa. Els ingredients són l’element clau per a diferenciar-les dels tortells de Reis. Això sí, també són inconfusibles per la seua forma. La més comuna l’anguila o la serp, encara que també n’hi ha amb forma de tortell.

 

Com elaborar una casca de Reis?

 

 

La casca de Reis la tindràs llista en uns senzills passos que et mostrarem a continuació. Però abans, et detallem els ingredients que hauràs de comprar en el teu mercat de barri. Tant els del farciment com els de la pròpia casca de Reis.

 

Ingredients per a preparar la pasta de moniato

 

  • 250 g moniato
  • 150 g de sucre
  • 1 canonet de canella
  • Ratlladura de llima

 

Ingredients per a elaborar la casca de Reis

  • 200 g d’ametla en pols
  • 200 g de sucre diluït
  • 25 g de glucosa (o d’aigua)
  • Una o dues clares d’ou
  • Un ou batut per a pintar la casca de Reis
  • Ratlladura d’una taronja (Opcional)

 

Elaboració per a la pasta de moniato

 

• Mescla la pasta de moniato amb el sucre en una cassola i afegeix la ralladura de llima i el canotet de canyella.
• Cou-ho tot a foc lent i presta especial atenció perquè no se’t peguen els ingredients en la cassola.
• Quan estiga espessint, retira el canotet de canyella i la ratlladura de llima.
• Espera a que es quede una gran confitura daurada i retira-ho del foc per a deixar-la refredar.

 

Elaboració de la casca de Reis

 

• Mescla tots els ingredients fins que tingues una pasta que es puga modelar i deixa-la reposar 30 minuts més o menys.
• Ara ja pots fer una tira amb la pasta d’un centímetre de gruix i prou ampla per a poder enrotllar-la després.
• Emplena-la amb la pasta de moniato o carabassa. Amb el que més t’agrade!
• Enrrolla la tira i forma un cilindre per a donar-li forma d’anguila o de serp.
• Ara sí, deixa-la reposar durant tota la nit. D’esta manera, la pasta, que encara estarà crua, es costrará.
• L’endemà, pinta-la amb ou batut i enforna-la amb el forn molt calent (200 °C) durant 12 o 13 minuts.
• Una vegada tingues la casca de Reis freda, podràs decorar-la amb merengue, ametlles, pinyons, xocolates, caramels, etc.
• Fica-la dins d’una caixa i a gaudir-la!

T’ha agradat esta recepta? Posa-la en pràctica i etiqueta’ns en xarxes socials! Estarem encantats de veure les vostres casques de Reis!

Fotografies: Tasta’l ací!

Ir al contenido