• L’alcaldessa de València ha visitat el mercat en el dia de la seua reobertura, després d’una reparació estructural realitzada durant el mes d’agost
  • Els treballs de reparació i substitució de la coberta i el sostre han suposat una inversió del voltant de 50.000 euros
  • Per a l’execució de les obres s’ha comptat amb més de 30 operaris “amb l’objectiu d’accelerar els terminis per a tindre la instal·lació oberta de nou al més prompte possible i complir el compromís adquirit amb els venedors”

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha destacat que “el nou equip de govern compleix amb els seus compromisos i un clar exemple és l’actuació escomesa en el Mercat del Cabanyal, que redunda en la nostra aposta per la dignificació dels mercats municipals”.

Catalá ha realitzat estes manifestacions en la seua visita al Mercat del Cabanyal en el dia de la seua reobertura, després d’una reparació estructural urgent que ha afectat la coberta i el fals sostre on l’auditoria, realitzada a principis del mes de juliol, va detectar greus deficiències.

En esta actuació, duta a terme durant el mes d’agost tal com es va consensuar amb els venedors, “han treballat més de 30 operaris amb l’objectiu d’accelerar els terminis al màxim i en un mes, el que suposa un temps rècord, tindre la instal·lació oberta de nou al més prompte possible”, ha explicat Catalá.

 

 

L’alcaldessa ha subratllat que els mercats municipals de la ciutat “han patit un greu abandó en els últims anys” i ha recordat que, per això, el mes de juny, “l’actual equip de govern va haver d’aprovar una modificació pressupostària de 600.000 euros per a posar en marxa un pla destinat a realitzar diverses obres de millora, urgents i necessàries, en els diferents mercats”.

Esta dotació destinarà 435.000 euros a reparar el forjat del soterrani del Mercat de Rojas Clemente, “amb una situació molt difícil en estar totalment apuntalat el soterrani”, i la resta a solucionar problemes de climatització de diversos mercats com per exemple el d’Algirós, Torrefiel o Russafa “perquè en ple estiu diversos mercats presenten una situació molt precària amb tots els sistemes d’aire condicionat avariats”, ha indicat Catalá.

Pròxims treballs

El projecte inicial del Mercat del Cabanyal, que data de 1958, incloïa la substitució del sostre i la seua baixada d’altura, amb una inversió del voltant de 50.000 euros, per a millorar l’eficiència energètica, perquè menys metres cúbics són més fàcils de climatitzar tant a l’hivern com a l’estiu. No obstant això, en el procés d’enderrocament del fals sostre s’ha trobat el sostre original del mercat, dels anys 50, que ha quedat al descobert.

A més, s’ha consensuat amb els comerciants esperar tres mesos per a prendre una decisió sobre la rehabilitació i manteniment de la part en la qual ha aparegut el sostre original o la construcció d’un nou sostre més baix per a facilitar la climatització del mercat. En la part de la façana externa no afectada per les obres d’urbanització de l’entorn, s’està fent treballs de fusteria i de pintura i, a més, es canviaran les finestres.

 

Ir al contenido