• S’instal·len 19 arbres de Nadal a la ciutat, 5 més que en 2022. Les cinc noves ubicacions són Creu Coberta, Hort de Senabre, plaça Poeta Pastor Aicart i carrer de Campoamor  
  • S’instal·laran dos milions de llums led, es duplica el pressupost dedicat a il·luminació en el Mercat de Colón i s’il·luminen tots els mercats municipals
  • “València Nadal Mediterrani”, lema de la campanya nadalenca municipal que es convertix en la marca per a totes les activitats culturals, festives, esportives i socials que se celebraran a la ciutat

L’alcaldessa de València, María José Catalá, ha presentat, este dilluns en la plaça de l’Ajuntament, la campanya “València Nadal Mediterrani” i amb esta nova marca es dona inici a una gran campanya de Nadal a la ciutat.

En l’acte, Catalá ha estat acompanyada pels membres de l’equip de govern de les àrees implicades en l’organització de la campanya i s’ha mostrat un dels 20 autobusos de l’EMT envilinat amb la creativitat de la campanya que convida a viure el nadal mediterrani movent-se de manera sostenible.

Segons ha destacat l’alcaldessa, esta iniciativa té com a objectiu “que este nadal siga inoblidable per a tota la ciutadania i, per això, hem treballat conjuntament tots els servicis municipals i hem comptat també amb institucions, entitats i comerciants perquè este mes de desembre València brille amb llum pròpia”.

L’alcaldessa ha explicat que s’ha invertit un 45 % més en enllumenat i decoració nadalenca, amb el que s’ha aconseguit 615.711 euros d’inversió. A més, ha assenyalat que s’han “redoblat els esforços perquè València compte amb dos milions de llums led; 225 arcs lluminosos en més de carrers, en concret, 75 més que en 2022; 20 cartells de Bon Nadal; i es repartiran 9.125 unitats de poinsettia, la planta de Nadal, per tota la ciutat”.

Catalá ha continuat explicant que, per primera vegada, “tots els districtes de la ciutat tindran un arbre de Nadal. En total 19 arbres de Nadal, 5 més que en 2022. Enguany arribarem a Creu Coberta (barri de Jesús), Hort de Senabre (Jesús), plaça Poeta Pastor Aicart (Marxalenes) i carrer de Campoamor (l’Amistat)”. Així mateix, l’alcaldessa ha afegit que “no podem oblidar-nos de l’arbre de Nadal de la plaça de l’Ajuntament que enguany aconseguix els 20 metres d’altura i imita a un arbre natural”, ha remarcat.

Una altra de les novetats que Catalá ha volgut ressaltar és la il·luminació ornamental en els mercats municipals, amb prop de 60.000 euros de pressupost perquè “ells són una part important estos dies i volem reforçar la seua imatge de cara al Nadal. A més els mercats també s’han implicat i repartiran samarretes esportives per a tots els participants de la Sant Silvestre, del dia 30, que així ho acrediten”.

“Un dels nostres principals objectius és contribuir a revitalitzar el comerç de proximitat i dels nostres mercats, incentivant l’activitat econòmica a València i el vam demostrar amb esta aposta per Nadal on es fusionen iniciatives com la Sant Silvestre i els nostres mercats, esport i gastronomia, i fins i tot enguany s’ha duplicat el pressupost en la decoració del Mercat de Colón”, ha destacat l’alcaldessa.

Respecte a la plaça de l’Ajuntament, Catalá ha revelat que en la façana de l’edifici s’instal·larà un tapís vegetal amb un clar sabor nadalenc, una composició floral innovadora i sostenible realitzada amb espècies vegetals com a llentiscles, branques de pi i avet, juntament amb molses de diferents classes. Esta proposta compta amb la col·laboració de la campiona del món d’art floral, la valenciana Lina Roig.

València Nadal Mediterrani

“Esta és una campanya potent, amb una marca que ens definix perquè el Mediterrani està implícit en el caràcter valencià. Viurem un Nadal amb un marcat accent valencià en la cultura musical, representacions teatrals, grups corals polifònics, bandes de música, etc., i que compta amb la implicació de totes les regidories de l’Ajuntament, amb l’associació de comerciants, amb els mercats municipals, artesans, betlemistes, músics, artistes, circs, sales teatrals, etc.”, ha comentat l’alcaldessa de València.

En este sentit, Catalá ha continuat explicant que esta és una marca que abasta a tots: Al comerç, la música, el turisme, la cultura, i la mobilitat. En resum, una campanya entranyable que compta amb tots, xiquets i majors, veïns i veïnes i visitants amb la qual volem recuperar l’essència del Nadal, posant el focus en el més important”.

“Música al carrer” i espectacles pirotècnics

Durant estos dies se celebrarà el cicle “Música al carrer”, en el qual es podrà en marxa un circuit d’actuacions musicals en viu de xicotet format en la plaça de l’Arquebisbat, plaça del Col·legi del Patriarca, Mercat de Colón i plaça de la Mercè els dies 26, 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2023 i 2, 3 i 4 de gener de 2024 entre les 18 i les 20 hores per a “ambientar musicalment el centre històric i així afavorir el comerç local”.

Durant la presentació, l’alcaldessa ha recordat que es recupera la tradicional ubicació del Naixement en la mateixa plaça de l’Ajuntament “el Misteri del Naixement, tot un homenatge als artistes fallers, és obra de José Puche i enguany serà completat per noves figures que estan creant llosa artistes Ceballos i Sanabria” afegint “recuperant esta ubicació també recuperem una tradició que mai s’hauria d’haver eliminat, l’adoració dels Reis Mags en la Cavalcada”.

Finalment, en este calendari nadalenc mediterrani no podia faltar la pólvora, que serà present en l’encesa de llums del gran arbre municipal, el dia 1 de desembre; en Nit de cap d’any, disparant castells des de quatre punts diferents de la ciutat i en concloure la cavalcada de Reis.

 

Tornen la pista de gel, els cavallets i el tren infantil

A més, la plaça de L’Ajuntament torna a acollir des d’este divendres fins diumenge, 7 de gener de l’any que ve, la pista de patinatge, que torna a ser de gel, els cavallets i el tren infantil.

L’horari de la pista de patinatge, iniciativa de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, serà de dilluns a diumenge d’11:00 fins a 23:00 hores, amb horari especial el 24 i 31 de desembre d’11:00 a 20:00 hores. Per part seua, els cavallets, instal·lat enfront de la font, estarà en funcionament fins al 22 de desembre i el seu horari serà de dilluns a divendres de 11:000 a 14:00 hores i de 16:00 a 23:00 hores, encara que els dissabtes, diumenges i festius l’horari serà d’11:00 a 23:00 hores i des del 23 de desembre fins al 7 de gener s’ampliarà al mateix horari que té la pista de gel, inclòs l’horari especial del 24 i 31 de desembre.

Així mateix, el tren infantil, la parada del qual estarà situada al carrer de Roger de Lloria i disposarà de cinc rutes, començarà a funcionar el dissabte, 2 de desembre, durant tots els caps de setmana i dies festius del mes en horari d’11:00 a 13:30 hores i de 16:00 a 20:30 hores. A partir del 22 de desembre i fins al 5 de gener es podrà gaudir d’esta atracció tots els dies excepte el 24, 25, 31 de desembre i 1 de gener. El dia 30 de desembre i 5 gener realitzarà rutes solament en horari de demà i el dia 3 de gener solament en horari de vesprada.

Ir al contenido