Coneixes la història de la ceràmica valenciana? Des dels seus inicis, fa uns quants anys ja, ha suposat un autèntic motor econòmic per a València. Per això, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València, volem acostar-te a la seua història. També volem que conegues quines són les noves generacions d’esta professió i on adquirir peces úniques de ceràmica.

Si eres un apassionat del món de la ceràmica, no et perdes este blog.

Història de la ceràmica valenciana

 

Al principi d’este blog ja et déiem que el sector de la ceràmica ha suposat, des de fa molts anys, una gran injecció econòmica per a la ciutat valenciana. T’imagines de quants anys estem parlant? Ni més ni menys que de fa més de 7.000 anys arrere. En este moment va ser quan va enlairar la ceràmica en tot el territori espanyol. A València, més concretament en el segle XVIII, amb la creació de la «Real Fábrica de Loza de Alcora» (Castelló) per part del Comte d’Aranda. Esta activitat va iniciar a l’Alcora molt vinculada a les arts i, a poc a poc, va anar expandint-se per municipis com Onda, Ribesalbes, Vilafamés i Manises.

Hui dia, pots visitar el Museu Nacional de Ceràmica en l’edifici del Palacio del Marqués de Dos Aguas a València.

Noves generacions en el sector de la ceràmica valenciana

 

Amb el pas del temps, el sector de la ceràmica a València va passar d’estar en plena expansió a anar en decadència. Això sí, en els últims anys, la ceràmica ha experimentat un desenvolupament extraordinari en tots els seus aspectes. D’una banda, la inversió en I+D+i de la indústria ceràmica, que ha aconseguit productes d’alt rigor tecnològic i de gran qualitat. I, d’altra banda, l’oferta creixent de nous ceramistes.

Entre ells, destaquem a Ana Illueca, Raquel Vidal, Pedro Paz, Patricia Soriano, Celia Collado i Juan Carlos Iñesta.

On comprar ceràmica valenciana?

 

Si vols conéixer noves peces úniques, amb encant i inspiradores en la tradició artesanal valenciana, tan sols has de recórrer els carrers de València i descobrir la quantitat de negocis que sumen en esta ciutat. Així i tot, estes són algunes de les botigues que podries visitar per a adquirir la teua ceràmica preferida.

 

 

Colla Monlleó

 

Colla Monlleó es troba en la Plaça Redona a València. Destaca per la seua artesania local i ceràmica tradicional. És la típica botiga de tota la vida que no ha perdut la seua essència. Imprescindible visitar-la si vens a València!

 

Artesania Yuste

 

Artesania Yuste està situada en la Plaça del Miracle del Mocadoret, 5 a València. En esta botiga trobaràs taulells i bols fets a mà. Són irresistibles!

L’ham del Mercat

 

Una altra de les botigues de ceràmica de visita obligada. Així és L’ham del Mercat. Es troba al carrer de les Mantes, 5. T’encantarà!

Si vols conéixer tota la història de la ceràmica valenciana, visita el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí, situat en la bombonera que ja és per si sola el Palacio del Marqués de Dos Aguas. Visita’l i explica’ns què t’ha semblat a les nostres xarxes socials!

Ir al contenido