Quan Carlos Soler va arribar als mercats municipals en l’eixida instagramer, en el primer que es va fixar va ser en la velocitat amb que es movien els treballadors en hora punta dins d’aqueixos xicotets espais que són les seues parades. I la seua sèrie va resultar guanyadora d’un dels quatre premis ClickAlMercat Instagram d’aquesta edició 2018. Parlem amb ell perquè ens explique com se li va ocórrer la idea i per què es va apuntar al concurs.

  1. Per què vas decidir apuntar-te a #Clickalmercat?

Vaig decidir que era molt bona idea participar en Clickalmercat perquè, a més de que m’encanta la fotografia, crec que és una molt bona iniciativa per a donar un enfocament diferent i molt més personal i propi a la promoció dels mercats de València. I açò no únicament respecte dels més grans i coneguts, sinó precisament perquè també es visibilitzen aquells que no ho són tant, i que participen d’aqueixa mateixa qualitat i essència amb que es caracteritzen els nostres comerços i productes.

  1. Què és el que més t’ha agradat de l’experiència?

Em va agradar molt el bon ambient que es respirava, no únicament amb els companys sinó sobre tot amb els botiguers i treballadors del mercat, així com amb les persones que anaven a comprar, perquè es van prestar en tot moment amb molta il·lusió a les fotos i ens van acollir amb molta simpatia i bona disposició durant tot el dia.

  1. Quins mercats vas visitar per a fer les teues fotos?

Vaig visitar els mercats de Benicalap, Torrefiel i El Cabanyal.

  1. Explica’m quin tema has abordat en el teu treball guanyador i per què vas triar aqueix

El meu treball es deia “d’arrere del mercat” i consistia precisament en açò: donar visibilitat al que ocorre darrere de cada parada, al treball de les persones que ho ocupen. I ho vaig triar perquè crec que moltes vegades s’oblida tot l’esforç i habilitat de les persones que es dediquen a açò, a tot ho requereix tenir a disposició els productes que es presenten en els nostres mercats.

En definitiva, crec que es tracta d’un treball tradicional i manual preciós, i vaig voler posar en ell l’accent perquè para mi representa una mica l’essència d’un dia de compra en els mercats municipals.

  1. Recomanaries l’experiència a una altra persona?

Per descomptat que sí. A qualsevol persona que li agrade no únicament la fotografia, sinó la gastronomia, tradició i cultura valenciana li’l recomanaria sens dubte.

  1. Hi ha alguna anècdota curiosa que t’haja ocorregut i es puga explicar?

Doncs precisament em va fer molta gràcia que molts dels comerciants dels mercats ens deien que segur que si els fèiem la foto a ells guanyaríem el concurs, i ens demanaven que els traguérem bonics indicant-nos quin era el seu millor perfil!

Ir al contenido