El mostrador d’una parada a l’aire lliure, un xicotet racó en un mercat, la taula del bar de l’esmorzar després de fer les compres… qualsevol lloc del mercat es presta a les confidències entre venedors i clients la relació constant dels quals acaba quasi convertint-los en amics. Aquesta és la realitat que va plasmar amb la seua càmera Francisco Montesinos, un dels quatre guanyadors del concurs Instagram de ClickAlMercat 2018. Li preguntem per la seua experiència i per com va captar aqueixos moments d’intimitat.

1.- Per què vas decidir apuntar-te a ClickAlMercat?

Vaig veure l’anunci del concurs, em va agradar la idea i em vaig apuntar «en un clic» 🙂

2.- Què és el que més t’ha agradat de l’experiència? O el que més t’ha sorprès.

El dia de l’excursió als mercats va ser molt divertit. Conèixer gent nova amb aficions en comú i visitar llocs realment espectaculars. Què més es pot demanar?

El que més em va sorprendre va ser l’excel·lent tracte amb el qual ens van rebre els venedors dels llocs. Acostumat a la fotografia de carrer on la gent sol ser reticent a ser retratada, va ser molt agradable percebre tanta amabilitat i simpatia. En alguns casos fins i tot eren ells mateixos els qui s’oferien per a posar o suggerien la foto.

3.- Quins mercats vas visitar per a fer les teues fotos?

En el meu cas visitem el mercat de Russafa, amb moltes possibilitats a causa de la seua gran grandària, nombre de llocs i arquitectura. Després vam ser a la plaça Redona, que també dóna molt de joc amb les seues colorides merceries i la seua peculiar estructura. Finalment, vam anar a Mossén Sorell una xicoteta joia arquitectònica enmig de Ciutat Vella.

4.- Explica’m quin tema has abordat en el teu treball guanyador i per què vas triar aqueix.

El meu treball “Confessions” està centrat en els moments de confidències entre venedors i clients dels mercats. Tracta de plasmar aqueixes relacions íntimes de confiança, llaurades amb el pas dels anys, solament possibles en el xicotet comerç.

5.- Recomanaries l’experiència a una altra persona?

Per descomptat. Diria fins i tot que és un concurs obert a tot tipus de públic, no solament per a aficionats a la fotografia. Avui quasi tots tenim un mòbil, una càmera, o algun dispositiu amb el qual capturar nostra particular visió de la realitat. I poques realitats hi ha tan riques, colorides i vives com les dels mercats valencians.

Ir al contenido