Per a Raquel Ferrero els mercats municipals són quasi una galeria d’art. I açò va ser el que es va plantejar quan es va acostar amb la càmera a documentar-los. El resultat són 10 imatges en les quals retrata els productes del mercat com si foren quasi objectes de col·lecció. El seu reportatge ha resultat guanyador entre els 66 treballs que es van presentar al concurs i ha sigut guardonada amb un premi d’1.000€ per realitzar el millor reportatge del concurs en l’edició 2018. Li preguntem com va ser la seua experiència i què va ser el que més li va agradar d’endinsar-se en els mercats municipals de València.

1.- Per què vas decidir apuntar-te a ClickAlMercat?

Perquè m’encanten els mercats i sóc defensora de seguir comprant en ells. Fer un reportatge sobre una cosa que t’agrada i aportar el teu granet d’arena és molt satisfactori. I perquè l’any passat em vaig quedar amb les ganes.

2.- Què és el que més t’ha agradat de l’experiència? O el que més t’ha sorprès.

Els venedors i venedores, el tracte amb la gent. M’encanta retratar a persones i la seua col·laboració i disponibilitat em va sorprendre.

3.- Quins mercats vas visitar per a fer les teues fotos?

El Grau (foto de l’orada), Rojas Clemente (foto de les flors i el pebrot), Russafa (fotos de la mel, cafè, fenoll, vedella) i Mossén Sorell (fotos del vi, ostra i ou)

4.- Explica’m quin tema has abordat en el teu treball guanyador i per què vas triar aqueix.

El producte únic. Quant al seu valor, qualitat… Em va semblar un bon tema insistir en la qualitat i varietat dels productes que es venen en els mercats, també vaig decidir un retrat frontal somrient perquè és el que et trobes quan vas a comprar, aqueixa proximitat i aqueix tracte personalitzat. Així que el resultat va ser la combinació de tots dos.

5.- Recomanaries l’experiència a una altra persona?

Clar que sí! Perquè és una oportunitat única per a accedir a les entranyes de les parades, perquè és un repte fotografiar en un mercat per la temperatura de color de les llums, perquè sempre s’aprèn alguna cosa i perquè ja de pas et portes una mica de compra per a casa.

6.- Hi ha alguna anècdota curiosa que t’haja ocorregut i es puga explicar?

Que em convidaven! Vaig aprofitar cada vegada que eixia amb les cartolines per a fer el reportatge, comprar i prendre’m alguna cosa i en algunes ocasions no em van deixar pagar el que prenia o em van convidar a degustar algun producte! Si és que són uns sols!

Ir al contenido