Qui no espera les vesprades d’estiu per a delectar-se un bon berenar? Una beguda fresqueta i un bon dolç són el tàndem perfecte per a suportar les altes temperatures que posen en alerta la ciutat de València. Nosaltres tenim la solució ideal per al berenar perfecte! D’una banda, la nostra tradicional orxata i, per un altre, un trosset de coca de llanda.

A València, és quasi impossible trobar una casa en la qual no s’enforne este bescuit. Existeixen diverses versions, entre elles, la cuinada amb llet o amb iogurt de llima o la que porta canyella i la que no. A nosaltres ens encanta amb canyella!

Això sí, siga com siga la seua versió sempre s’elaborarà sobre un recipient anomenat llanda. D’ací el nom del bescuit. La llanda té una forma rectangular amb una altura d’uns 3 cm.

Hui, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València, volem ensenyar-te quins són els ingredients bàsics per a elaborar la millor coca de llanda de tota la Comunitat Valenciana.

 

Ingredients de la coca de llanda

 

 

4 clares d’ou
8 rovells
1/2 kg. de sucre
1/2 litre de llet
2 dl. d’oli d’oliva
150 gr. d’ametla
400 gr. farina
Canyella en pols (una cucharadita)
Ralladura d’una llima gran
4 bossetes gasificantes

 

Procés d’elaboració de la coca de llanda

 

Segueix els següents passos i t’eixirà una coca de llanda deliciosa:

• Precalenta el forn a 170 °C.

• Prepara el recipient amb paper d’enfornar o amb una mica de mantega i farina.

• Munta les clares a punt de neu, fins que quede una massa blanca.

• Afig a les clares muntades el sucre i els rovells i remou-ho durant un minut.

• Continua afegint ingredients a la teua elaboració. En este cas, la llet, l’oli d’oliva, l’ametla, la ralladura de llima i la farina. Esta última, incorpora-la amb la resta d’ingredients molt poc a poc i, prèviament, tamisada amb un colador.

• Les bossetes gasificantes afig-les en l’últim moment.

• Aboca l’elaboració en el recipient i empolvora-li per damunt sucre amb canyella. Et quedarà súper cruixent!

• Enforna-ho durant 35 minuts aproximadament i, llest per a clavar-li la dent!

Anima’t a practicar esta recepta i explica’ns en xarxes socials què t’ha semblat. Estem segurs que t’encantarà. Que aprofite!

Ir al contenido