El comerç és un pilar fonamental en la vida de qualsevol ciutat. Este ha d’adoptar pràctiques que ajuden a crear un futur més pròsper per a la comunitat. Una d’elles es basa a comprar de forma més sostenible, una gran responsabilitat que tots compartim. Hui, en el blog de la Regidoria de comerç de l’Ajuntament de València, t’ensenyem com pots contribuir a esta millora. Continua llegint!

 

Compra en els comerços locals

Comprar en comerços locals és una de les formes més efectives de fomentar la sostenibilitat en el comerç. En fer-ho, redueixes la petjada de carboni, ja que s’eviten llargs desplaçaments del transport de mercaderies. Però, a més, ajudes als xicotets comerciants de la teua comunitat. Una doble millora!

 

Opta per productes sostenibles

En comprar, para atenció als productes que siguen amigables amb el medi ambient. Per a això, observa si estos presenten certificats ecològics o de comerç just. D’esta manera, contribuiràs a reduir l’impacte ambiental.

 

Redueix, reutilitza i recicla

La coneguda regla de les tres «R» és essencial. Per a comprar de forma més sostenible, evita l’ús de productes d’un sol ús i opta per alternatives reutilitzables. Reciclar correctament és una pràctica molt important que tots hem d’adoptar.

 

Tria un transport sostenible

Quan vages a comprar, és recomanable que tries mitjans de transport sostenibles. Per exemple, caminar, caminar amb bicicleta o utilitzar el transport públic. Així, contribuiràs a reduir la contaminació i la congestió del trànsit.

 

Participa i col·labora

Participa en iniciatives i esdeveniments de sostenibilitat per a mantindre’t informat sobre pràctiques sostenibles. Així mateix, col·labora amb la ciutadania intercanviant béns i serveis. D’esta manera, no sols reduiràs l’impacte ambiental, sinó que també enfortiràs la fortalesa de la teua comunitat.

 

Anima al teu entorn pròxim

Una vegada que conegues totes les pràctiques sostenibles, és important que les compartisques amb els teus sers estimats i amics. Quantes més persones se sumen, major serà l’impacte positiu en el comerç.

 

Comprar de forma més sostenible és un pas molt important cap a la construcció d’una comunitat més ecològica i pròspera. Des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València t’animem a adoptar pràctiques que aconseguisquen un futur millor a la nostra ciutat. Junts podem marcar la diferència. La teua contribució és essencial!

Ir al contenido