La sostenibilitat és un dels pilars fonamentals del comerç local. Cada vegada són més els comerciants que se sumen a pràctiques respectuoses amb el medi ambient. Hui, en el blog de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València, t’ensenyem com fer el teu negoci més sostenible.

 

Promou el reciclatge

Si desitges tindre un comerç sostenible, és important que fomentes el reciclatge en el teu local. Per a això, proporciona als clients l’ús d’envasos reciclables i contenidors de reciclatge.

 

Redueix la teua petjada de carboni

És possible reduir la petjada de carboni en el teu negoci. Per a això, fes una correcta elecció de llums, com una il·luminació LED eficient, i, a més, utilitza equips i electrodomèstics de baix consum elèctric.

 

Productes sostenibles

Les botigues sostenibles estan en auge a València. Ací pots trobar productes frescos, orgànics i d’origen local. Suma’t a esta iniciativa i incorpora en el teu comerç productes ecològics i sostenibles. Això atraurà un públic compromés amb el medi ambient.

 

Evita el desaprofitament d’aliments

Si el teu comerç es relaciona amb els aliments, és rellevant que evites el seu desaprofitament. Per a això, fes una compra i emmagatzematge eficient. A més, dona els teus excedents a organitzacions benèfiques o solidàries.

 

Col·labora amb proveïdors locals

En col·laborar amb proveïdors locals, no sols beneficiaràs a l’economia local, sinó també a la sostenibilitat dels teus propis productes.

 

Comunicació transparent

És interessant que informes els teus clients sobre les pràctiques i productes sostenibles que existeixen en el teu comerç. Això generarà confiança i transparència en la teua relació amb la comunitat.

 

Participa en esdeveniments sostenibles

Uneix-te a esdeveniments i pràctiques locals que fomenten la sostenibilitat. D’esta manera, establiràs llaços comunitaris i demostraràs el teu compromís amb el medi ambient.

 

Un negoci sostenible lidera el camí cap a un futur comercial respectuós amb el medi ambient. Això no sols es beneficia al planeta, sinó també a tota una comunitat de veïns. El comerç local de València exerceix un paper important en la sostenibilitat de la ciutat. Ací pots trobar un ampli finestral d’alternatives sostenibles. Aprofita esta oportunitat i suma’t a la millora del nostre territori!

Ir al contenido