Qui no ha assistit a una entrevista de treball? Qui més i qui menys ens atreviríem a dir que tots hem estat en esta situació. Però alguna vegada has estat en la postura d’entrevistador? Avui, des de la Regidoria de Comerç de València, volem donar-te totes les pautes per a convertir-te en un autèntic entrevistador per a aconseguir el millor candidat per al teu negoci.

Consells per a trobar el candidat perfecte en una entrevista de treball

L’entrevista de treball es convertirà en l’aspecte clau per a conèixer de prop el candidat o la candidata ideal que optarà al lloc de treball del teu establiment. Això sí, abans d’arribar a l’entrevista hauràs d’haver definit prèviament quin és el lloc de treball que ofereixes, així com les funcions, formació o experiència que necessites dels teus futurs companys de treball.

Segueix els següents consells per a trobar al teu treballador ideal:

Estudia al teu candidat. Llegeix-te abans de l’entrevista el currículum amb detall del candidat o candidata. En cas contrari, estaràs cometent un gravíssim error. Quanta més informació tingues sobre el candidat, més enriquidora serà l’entrevista!

Prepara’t un qüestionari abans de l’entrevista. Tingues en compte sempre les competències del lloc de treball que ofereixes i, sobretot, adapta l’entrevista a cada candidat. Totes les persones no som iguals!

• Mostra empatia amb l’entrevistat per a tranquil·litzar-lo. Una manera de fer-ho és preguntant-li si ha arribat bé.

• Busca incidents crítics durant l’entrevista. Posa en una situació a la persona entrevistada i pregunta-li com actuaria o com se sentiria en determinades situacions. Per exemple, com actuaria si veiés a algú robant en les instal·lacions del teu negoci.

• Finalment, i no menys important, fixa’t en la comunicació no verbal. Si ha estat puntual, els seus gestos, la seua manera de parlar, tot això també t’ajudarà a conèixer la responsabilitat que podria tenir de cara a ser la persona seleccionada per al lloc de treball.

Des de la Regidoria de Comerç esperem que t’hagen servit de gran ajuda estos consells per a trobar a la persona ideal per al teu lloc de treball.

Ir al contenido