Els barris de Torrefiel i Russafa comptaran, abans de l’estiu, amb punts de recollida d’aliments refrigerats i congelats en els seus respectius mercats municipals. L’objectiu d’este projecte, ideat des de la Regidoria de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de València, és “oferir a la clientela un servici de recollida de les seues compres, lliure de cues i de fàcil accés, i garantir la seguretat de les seues comandes, així com l’estat i la qualitat dels productes adquirits”.

Les obres d’instal·lació de les taquilles, que s’inicien este dilluns 19 de febrer i tenen una duració prevista de quatre mesos, estan emmarcades en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea en el seu programa Next Generation EU, i tenen com a finalitat la revitalització del comerç de barri. L’actuació municipal compta amb un pressupost global de 252.257,75 euros. Un total de 129.922,60 euros es destinen al mercat del barri de Torrefiel i la resta, 122.335,15 euros, al de Russafa.

El mercat municipal de Torrefiel disposarà de 26 taquilles refrigerades i 10 per a congelats. Els llocs de recollida, que ocuparan una superfície d’uns 22 m², se situaran en els accessos pels carrers Alemany i Llibrer Esclapés. L’establiment municipal de Russafa tindrà 44 taquilles refrigerades i 10 per a congelats i estaran disponibles en la zona de llocs externs de la plaça Baró de Corts, amb una superfície útil de poc més de 13 metres quadrats.

Tal com arreplega la memòria tècnica del projecte, «les actuacions previstes afecten únicament la dotació d’acabats i equipament dels mercats, sense alterar la configuració arquitectònica dels edificis ni cap determinació urbanística quant a superfície construïda ni volumetria».

Característiques tècniques

Els locals habilitats per a les taquilles estaran oberts fora de l’horari habitual dels mercats i seran accessibles des del carrer. Disposaran d’una instal·lació de climatització i un sistema mecanitzat de tancament amb persianes enrotllables.

Les taquilles refrigerades estaran compostes per mòduls de huit o deu unitats amb diferents temperatures: ambient, refrigerades i per a congelats, de manera que es contemplen les diferents necessitats dels productes. Comptaran amb una pantalla tàctil, un PC industrial, router 3G, escàner de codi de barres, lector NFC, mainboard i plaques de control i panys electrònics.

D’esta manera, des de l’Ajuntament de València s’aposta per la inversió en els mercats municipals «com a punts imprescindibles de proveïment de producte fresc local renovats, de menor impacte ambiental i accessibles, que afavorixen la conciliació per a facilitar l’ocupació femenina i encoratjar el relleu generacional».

L’execució de les obres en els dos mercats és a càrrec de l’empresa Vareser 96, S.L., que va resultar adjudicatària, el passat 4 de desembre de 2023, de la licitació pública convocada per la Regidoria Delegada de Contractació de l’Ajuntament de València.

 

 

Ir al contenido