La Regidoria de Comerç ha dut a terme en els darrers dies la instal·lació de nous sistemes de climatització als mercats municipals de Jesús, Jerusalem i Natzaret per un import de 782.000 euros.

Segons ha manifestat el regidor de Comerç, Carlos Galiana, estes actuacions se sumen a les dels mercats de Benicalap i el Cabanyal, on l’Ajuntament també ha posat nous aparells d’aire condicionat en els darrers anys.

“Són inversions de gran cost econòmic i les estem havent d’afrontar totes a la vegada a causa de l’abandó a què va sotmetre el govern del Partit Popular a estos espais municipals. Els aparells actuals tenen una antiguitat de més de 30 anys en tots els casos, ja que en el passat no es va fer res en este sentit”, ha apuntat Carlos Galiana.

Així, l’Ajuntament de València ha finalitzat la renovació de les instal·lacions de climatització i il·luminació del mercat de Jesús amb un pressupost de 288.000 euros. Una intervenció que Carlos Galiana ha celebrat perquè «amb este projecte dotem el mercat d’unes instal·lacions millors i més modernes, amb un consum energètic menor que les existents anteriorment».

Al mercat de Jerusalem la intervenció encara ha requerit una inversió més gran, de 400.000 euros. En este sentit, l´edil Carlos Galiana ha explicat que «els mercats municipals han de donar exemple i, per això, des de l´Ajuntament fem estes inversions». “Volem convertir els nostres mercats municipals no només en punts de venda de productes frescos i de proximitat, sinó també en punts amb una responsabilitat clara amb la qüestió energètica”, ha manifestat.

Pel que fa al mercat de Natzaret, la intervenció ha tingut un cost de 94.000 euros, i les actuacions han consistit en la renovació de tot el sistema de climatització del recinte, així com el canvi del sistema d’il·luminació actual a un nou de tecnologia led i, la instal·lació de noves portes d’accés al mercat, en este cas automàtiques.

L’objectiu de la intervenció integral al mercat de Natzaret és donar un servici millor als usuaris, proporcionant les infraestructures necessàries que permeten l’exercici de l’activitat de venda en unes condicions ambientals i de salubritat adequades, amb la premissa de maximitzar l’estalvi energètic, millorar el funcionament de les instal·lacions i reduir la incidència d’avaries tècniques”, ha detallat el regidor de Comerç, Carlos Galiana.

Ir al contenido