No hi ha millor pla que el de conquistar la teua colla d’amics amb una bona paella valenciana. La de la terreta, que es note que és de València. Per això, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València volem explicar-te tots els secrets sobre la recepta de l’autèntica paella valenciana.

 

La paella és el plat internacional de la cuina valenciana

 

Este plat, conegut en pràcticament tot el món, és el plat per excel·lència de tots els pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana. Compta la llegenda que esta recepta la van inventar uns llauradors. Simplement, perquè van agafar per costum agregar a l’arròs les verdures que collien en els seus horts i la carn dels animals que criaven en els corrals.

A continuació, coneixeràs quins són els ingredients que has d’utilitzar per a elaborar l’autèntica paella valenciana i cadascun dels passos perquè quede deliciosa.

 

 

Ingredients per a elaborar una paella valenciana

 


400 g de conill
400 g de pollastre
250 g de fesols tendres
150 g de tavella
150 g de garrofó fresc
1 tomaca madura ratllada
400 g d’arròs
8 cullerades d’oli
Aigua
Pebre roig dolç
Safrà
Sal

 

Aprèn a cuinar l’autèntica paella valenciana

 

Per a aconseguir que la teua paella tinga un sabor exquisit t’aconsellem que seguisques els següents passos:

  1. Escull bé el recipient en funció de les persones que aneu a ser per a menjar. Com més baixet quede l’arròs més saborós et quedarà.
  2. Posa els fogons en marxa i afig a la paella un doll d’oli d’oliva. Una vegada estiga calent, afig la carn trossejada i sofrig-la fins que quede daurada.
  3. Una vegada aconseguisques daurar la carn, és moment d’afegir les verdures. Cou-les durant uns 8 minuts.
  4. Quan estiguen ben ofegades, afig la tomaca ratllada i remou-la constantment. Afig l’arròs i sofrig-la durant uns 4 minuts. Este pas serà decisiu perquè el teu arròs estiga per a xuplar-te els dits!
  5. En el moment en què quede tot bé uniforme afig el pebre roig dolç al gust i l’aigua fins als reblons de la paella per a evitar que es creme. Quan bulla podràs ajustar-ho bé de sal.
  6. Mantingues el foc fort durant 10 minuts i acaba la cocció de la paella a foc mitjà.

Prepara la taula i a gaudir de l’autèntica paella valenciana! Els teus convidats quedaran encantats. Que aprofite!

Ir al contenido