Potser esta és l’època de l’any en què més aliments rebutgem al fem pel seu mal estat. Les altes temperatures de la temporada estival no ajuden al fet que els aliments aguanten bé en el calaix de la nostra nevera. Per això, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València volem donar-te alguns tips perquè acabes ja amb esta problemàtica.

Com conservar la carn i el peix perquè tinguen una major duració?

L’experiència ens diu que la solució seria no comprar més gènere del que necessitem. En els mercats municipals de València trobaràs el gènere que desitges i no estaràs obligat a comprar més del compte. És a dir, si t’abelleixen dues hamburgueses i quatre filets de peix podràs comprar únicament estes peces. Així i tot, són èpoques molt complicades. D’una banda, la calor i, per una altra, les eixides més habituals a l’estiu amb amics o amb familiars. Si un dia comptes menjar a casa i menges fora, ja és un altre dia que passen estos aliments en la teua nevera i, tant la carn, com el peix, són productes frescos que necessiten unes certes condicions de conservació per a evitar l’aparició de patògens. Per això, el primer que has de fer una vegada els adquireixes és ficar-los en el frigorífic el més ràpid possible perquè recuperen la temperatura adequada.

Consells per a conservar el peix

 

Trucos para conservar bien la carne y el pescado en la nevera

Abans de consumir peix fixa’t en el seu aspecte. Si està sec, sense lluentor o amb els ulls afonats, no te’l menges! Són els principals símptomes perquè este aliment no es trobe en bones condicions.
Has de tindre en compte molts factors per a conservar bé el peix en la teua nevera, des que el compres fins pràcticament quan el cuines. Entre ells, els següents:

• Tingues en compte la procedència del peix. No hi ha res millor que el peix de la llotja! El de la nostra mar.

• Evita colps durant el transport a casa.

• Neteja bé el peix i embolica’l en un drap humit perquè no s’asseque en la nevera.

Seguint estos tres consells, el teu peix tindrà una vida màxima de dos dies. Sempre que no el congeles abans.

Tips per a conservar la carn

Amb la carn ocorre el mateix. Encara que este tipus d’aliment sempre és més durador en les nostres neveres, hem de seguir una sèrie de pautes per a evitar que es pose dolent.
Igual que els peixos, fica la carn immediatament en la nevera. Preferiblement en el calaix zero si la teua nevera el té, ja que ha d’estar com a molt a 4 °C. Però abans, recorda posar-la en un recipient tancat per a evitar que regalime per tot el frigorífic.

Estos aliments tindran una llarga vida si els congeles a uns -18 °C. Això sí, tingues en compte que has de descongelar-los sense riscos.

Com descongelar un aliment sense riscos?

Per a descongelar un aliment sense riscos hauràs de traure’l del congelador, ficar-lo en la nevera i esperar que es descongele per si mateix.

Esperem que estos consells et siguen útils!

Ir al contenido