El Dia Internacional de la Llum, se celebra el 16 de maig de cada any. Va ser decretat per la UNESCO amb l’objectiu de conéixer la importància dels avanços i aportacions de la llum per al desenvolupament en tots els camps i facetes de la vida dels éssers humans.

Aprofita este dia per a començar a cuidar, valor i racionar l’ús de la llum perquè d’esta manera puga arribar a moltes més persones. Aprofita més la llum natural en lloc de l’artificial. De nosaltres depén tindre un món més humà i sostenible.

A continuació et compartim alguns trucs que pots posar en pràctica en el teu comerç per a estalviar llum.

 

Celebra el Dia de la llum amb estos 8 trucs per a estalviar llum en el teu comerç

 

  • Utilitza il·luminació LED: Reemplaça les bombetes convencionals per bombetes LED. Les llums LED consumeixen menys energia i tenen una vida útil més llarga, la qual cosa et permetrà estalviar en la teua factura de llum a llarg termini.

 

  • Aprofita la llum natural: Organitza els espais de manera que pugues aprofitar al màxim la llum natural. Pots col·locar els mobles i prestatges lluny de les finestres perquè la llum es distribuïsca de manera uniforme en tot el local.

 

  • Instal·la sensors de moviment: Col·loca sensors de moviment en àrees on no es requereix il·luminació constant, com a corredors o banys. D’esta manera, les llums s’encendran automàticament quan algú ingresse a eixes àrees i s’apagaran quan estiguen desocupades.

 

  • Utilitza temporitzadors: Configura temporitzadors per a encendre i apagar les llums en horaris específics. Així t’assegures que les llums s’apaguen automàticament al final del dia laboral, evitant el consum innecessari d’energia.

 

  • Controla l’ús de llums d’exhibició: Analitza si realment necessites tindre totes les llums d’exhibició enceses tot el temps. Ajusta la quantitat de llums i la lluentor segons siga necessari per a ressaltar els productes sense malgastar energia.

 

  • Realitza un manteniment adequat: Neteja regularment els llums i els accessoris d’il·luminació per a assegurar-te que estiguen funcionant de manera òptima. Els llums bruts poden reduir l’eficiència de la il·luminació i consumir més energia.

 

  • Apaga els equips quan no s’utilitzen: Assegura’t d’apagar totes les llums, equips i dispositius electrònics quan no estiguen en ús, especialment al final del dia. Això inclou ordenadors, impressores, màquines de café i altres aparells elèctrics que no necessiten estar encesos durant períodes prolongats.

 

  • Capacita al teu personal: Educa als teus empleats sobre la importància d’estalviar energia i la forma adequada d’utilitzar la il·luminació en el local. Promou bones pràctiques, com apagar les llums en habitacions desocupades i utilitzar la llum natural sempre que siga possible.

 

Recorda que l’estalvi d’energia no sols és beneficiós per a la teua butxaca, sinó també per al medi ambient. Xicotetes accions poden marcar una gran diferència en la factura de llum i contribuir a la sostenibilitat del teu negoci.

Des de la Regidoria de comerç de l’Ajuntament de València et convidem a posar en pràctica aquests trucs per a potenciar l’estalvi d’energia. Sent beneficiós tant per a la teua butxaca com per al medi ambient.

Ir al contenido