Estàs cansada de malgastar menjar de la teua nevera? Hui, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València, t’oferim 5 consells útils per a adquirir millors hàbits per a realitzar la compra de la setmana. D’esta manera, estalviaràs en la cistella de la compra.

Segueix els nostres consells i estalvia!

Tips per a realitzar una compra responsable

Amb estos senzills cinc passos reduiràs el desaprofitament de menjar i, a més, alleujaràs la teua butxaca. Creus que podràs aconseguir-ho? Comencem!

 

Programa un menú setmanal. Si ja saps què cuinaràs durant la setmana, no compraràs aliments que no necessites. D’esta manera, no et sobrarà menjar en la nevera i aconseguiràs un estalvi important en la teua butxaca.

Ordena la llista de la compra segons les teues prioritats. Evita malgastar en les teues compres realitzant una llista de la compra. Anar a comprar amb fam no és bona idea. Per això és recomanable fer una llista prèvia dels aliments que necessites. Qui no ha comprat amb fam i ha carregat amb més productes dels que deuria? Que no t’ocórrega més!

• Llig les etiquetes dels productes. Abans de comprar, comprova les dates de caducitat dels aliments que compraràs. Moltes vegades se’ns oblida i tenen data curta. Les etiquetes també et recomanaran alguns consells d’emmagatzematge dels aliments perquè estos et duren més. Així mateix, coneixeràs els valors nutricionals del producte que adquirisques per a fer una compra més responsable amb el teu estil de vida.

• Deixa per al final els productes freds i congelats. Recordes quan eres xicoteta que la teua mare et deia que posares, dins del carret, el congelat en l’últim moment? Tot té la seua explicació. Si agafes els aliments freds i congelats, al final de la teua ruta pel mercat de barri, aconseguiràs que es mantinguen durant més temps frescos. D’esta manera, evitaràs acurtar la seua vida útil.

Previsió i planificació de consum ràpid. Com, et comentàvem anteriorment, si preveus consumir el producte en els pròxims dies, pots triar un que presente una data de caducitat o de consum preferent més immediata. Així, contribuiràs activament a evitar que este producte es malgaste.

Estem convençuts que amb estos cinc consells evitaràs el desaprofitament alimentari. Posa’ls en pràctica!

Ir al contenido