Et toca anar a fer la compra i no saps quines fruites i verdures són les millors? No eres l’única persona en el món! Sempre tenim dubtes sobre si estarem triant bé o si la maduració de l’aliment és la correcta. Quantes vegades no has donat una mossegada a la teua fruita favorita i el seu sabor no ha sigut el que esperaves?

Des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València et donarem alguns tips perquè això no et torne a ocórrer o, almenys, per a evitar-ho.

Apunta i converteix-te en una experta!

Claus per a triar bé les fruites i verdures de temporada

 

D’entrada, t’aconsellem que realitzes les teues compres en els 17 mercats de València. Tria el que més a prop estiga del teu barri. Allí trobaràs les millors fruites i hortalisses. No sols això sinó que estaràs emportant-te a casa productes frescos i de temporada. En els nostres mercats, qualitat assegurada!

Si no vius a València, segueix aquest consell però en els mercats del teu municipi.

Frescor, maduresa, color i olor, són algunes característiques que hem de tindre en compte per a triar la millor fruita i verdura.

Frescor

Tingues en compte quan consumiràs allò que compraràs. Encara que has de comprar sempre productes frescos, més frescos hauran d’estar si pretens usar-los al final de la setmana. Fes la llista de la compra del que necessites i acudeix al teu mercat més pròxim per a adquirir-lo.

Maduresa

Revisa que els productes que compraràs no estiguen ja madurs, ni plens de colps. Si tenen algun colp és símptoma que esta fruita o verdura no tardarà molt a madurar. Cerca que els teus aliments siguen ferms. Tampoc tries pedres, que ens coneixem!

Color

Alguna vegada has sentit parlar que mengem amb els ulls? Perquè tota la raó tenen les persones que ho diuen. Fixa’t en el color dels aliments que compraràs, que siguen vistosos i amb colors vius, molt vius. Si tens algun dubte, també pots agafar la peça i palpar-la sense estrényer-la per a conéixer en quin estat es troba.

Olor

Olora les fruites abans de comprar-les! Amb este simple gest detectaràs quan estan passades o a punt de podrir-se.

Gust

Si els venedors t’ofereixen provar el producte desitjat, no dubtes a dir que sí. El sabor només es descobreix provant-lo!

Empaquetat i transport

Ja saps quines fruites i verdures vols. Ara només queda emportar-te-les a casa i assaborir-les. Per a això, és molt important que tingues en compte el transport. Deixa els elements pesants al final de la bossa d’anar a comprar i els més febles en la part superior. Un altre truc que volem que tingues en compte és que et fixes en si les teues fruites i verdures van empaquetades. Si és així, encarrega’t de llevar-les de l’envàs res més arribar a casa. D’esta manera, si una es podreix, les altres se salvaran.

Esperem que t’hagen servit d’alguna cosa estos consells per a comprar verdures i hortalisses fresques.

Ir al contenido