Si encara no tens plans per a gaudir d’esta Setmana Santa, t’animem a gaudir del comerç local de València. En el blog de hui se’t farà la boca aigua. Entre línia i línia, degustarem els 7 millors plats de la nostra zona.

Cada Setmana Santa, els fidels creients acostumen a no menjar carn durant tres dies específics per a allunyar els plaers i la luxúria. Entre ells, este Dijous i Divendres Sant. Per això, quan arriben estes dates, és molt habitual preparar receptes on l’ingredient principal és el peix.

T’avancem algunes!

 

Croquetes de Bacallà

A València tenim per costum gaudir d’una picadeta abans de qualsevol menjar. Per això, entren en joc les croquetes de bacallà. També conegudes com mandonguilles d’abaetxo o mandonguilles de bacallà.
Es tracta d’un piscolabis fet a base de creïlla, bacallà i una miqueta d’all i julivert.

Faves tendres amb calamaró

Què millor que una combinació de mar amb productes de la terra? És el cas del plat de faves tendres amb calamaró. La combinació perfecta per a xuplar-se els dits.

Sépia amb ceba

Si la sépia a la planxa t’encanta, la sépia amb ceba ja és un altre nivell. La seua forma de cuinat és totalment diferent. La sépia amb ceba es prepara a foc lent, amb una miqueta d’oli d’oliva, llorer, pinyons i pebre roig. Com hem dit, tot junt i a foc lent acaba deixant un plat de sépia digne de concurs gastronòmic i súper sucós.

Per als amants del pa, també n’hi ha els qui s’ho mengen en format bocata.

 

Suquet de Peix

El suquet de peix, també conegut com suquet de congre és un guisat de peix molt típic de València.

A diferència dels anteriors plats, este requereix una miqueta més de dedicació en la seua elaboració. S’utilitzen ingredients com la tomaca, alls, julivert, avellanes torrades triturades, creïlles, pa fregit, caldo de peix i congre.

 

Bacallà de Quaresma

El bacallà és el peix per excel·lència de Setmana Santa. En esta varietat s’utilitzen els següents ingredients:

• Carxofes
• Salsa d’ametlles
• Alls
• Pa torrat
• Julivert
• Ous durs per a empolvorar
• Bacallà dessalat

Un plat per a xuplar-se els dits!

 

La titaina valenciana

El «pisto valencià», també conegut com titaina de tollina o tonyina. És un plat típic del barri del Cabanyal. És una espècie de sofregit fet amb tomaca, pimentó roig rostit, pinyó, all i ventresca de tonyina salada (tonyina de sorra).

 

Pepitos

Sí, n’hi ha de carn! Però estem per Setmana Santa. Així que estos aniran farcits de pisto valencià. Es tracta d’un panet al qual se li lleva una de les puntes, la molla i s’emplena de titaina.
Això no acaba ací: després es tapen amb un escuradents tradicional i la punta que havíem llevat perquè no se’n ixca el farcit, es banyen en llet, es passen per ou i es fregeixen.

Després de totes estes receptes, a qui no li entra fam? A més, pots tancar el teu menú amb unes bones postres.

T’animem a passar pels nostres mercats municipals per a fer-te amb tots els ingredients.

Corre, no et quedes sense fer la teua recepta valenciana de Semana Santa!

 

Ir al contenido