Si calguera destacar algun lloc de València que reunira alguns dels elements més importants de la ciutat, caldria assenyalar al barri del Pla del Real. Hui, des del blog de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València, et permetrem conéixer els bells paisatges, diverses activitats i llocs d’interés que habiten en un dels barris més polifacètics de la capital valenciana.

 

Per què és important conéixer el barri del Pla del Real?

Amb una mescla de singularitat, trets de barri obrer i un entorn de familiaritat, el districte número sis de la ciutat de València rep el nom de Pla del Real. Encara que el seu nom pot suggerir que el terme ‘real’ al·ludeix a la reialesa, el nom d’este districte prové de l’antic Palau del Real dels reis de València, una antiga finca amb un pati islàmic, per la qual cosa el seu concepte és una derivació de la paraula àrab ‘riyad’ que en espanyol significa ‘jardí’.

Més enllà d’estos començaments històrics, el Pla del Real suposa actualment un gran districte compost per quatre barris: Exposició, Mestalla, Jaume Roig i Ciutat Universitària, llocs on es troben algunes de les zones fonamentals de València.

Per què visitar el barri del Pla del Real?

Increïbles jardins

Si per alguna cosa destaca el barri del Pla del Real és per la presència de jardins amb emblemàtics paisatges i abundant vegetació. Cal destacar els Jardins de Vivers i els Jardins de Monforte, espectacles botànics amb bells paisatges i una flora que alberga escultures, bancs, umbracles i fonts al seu abast.

Així mateix, cal esmentar els Jardins del Túria, un espai verd de més de nou quilòmetres que travessa la ciutat des del Parc de Capçalera fins a la Ciutat de les Arts i les Ciències. Ací es troben zones transitables on fer tant activitats esportives i lúdiques com conéixer la història de la ciutat.

 

Patrimoni cultural i històric

El barri del Pla del Real compta amb llocs que reflecteixen la història i cultura valenciana. El Palau de l’Exposició és un d’ells, un edifici neogòtic que evoca l’esplendor del gòtic civil valencià de l’Edat mitjana, construït per Francisco Mora Berenguer per a acollir l’Exposició Nacional i Regional de 1909.

Així mateix, dins del barri d’Exposició també és possible visitar la Fàbrica de Tabacs, un dels pocs edificis que han sobreviscut a l’exposició de 1909 i que actualment es troba ocupat per oficines de funcionaris municipals.

També és important destacar el Passeig de l’Albereda, un lloc on gaudir la naturalesa sota l’ombra d’enormes arbres i celebrar la Batalla de les Flors durant la Fira de Juliol. Este lloc era l’antic accés al Palau del Real, on passejaven els nobles i burgesos valencians en les seues carrosses. Hui dia es poden observar les Torres dels guardes, que van ser construïdes l’any 1714 i dedicades a Sant Jaume i Sant Felip.

Calles i zones importants

Sens dubte, l’artèria protagonista del districte és l’Avinguda Blasco Ibáñez, un lloc on es concentra la majoria de negocis i on els universitaris gasten la major part del seu temps. Això es deu a la presència de la Ciutat Universitària.

Així mateix, cal destacar el barri de Jaume Roig, una àrea residencial que tradicionalment era habitada per professionals liberals i periodistes. El seu nom es deu al metge i escriptor del segle XV, representant del Segle d’Or de les lletres valencianes.

Zones de restaurants i d’oci

El barri del Pla del Real compta amb nombroses zones de restaurants i oci, sobretot, dirigides als estudiants universitaris. Multitud de bars adaptats a qualsevol pressupost se situen als voltants de l’Avinguda Blasco Ibáñez i l’Avinguda d’Aragó. A més, cal destacar la zona del Cedre per a gaudir de l’oci, on resideixen nombrosos locals per a prendre una copar, ballar o escoltar música.

Activitats per a xiquets

Existeixen alguns llocs en el barri del Pla del Real on realitzar activitats amb xiquets. Centres esportius, com el poliesportiu La Hípica o el Club de Tenis de València, són perfectes per a passar una vesprada esportiva. A més, els parcs i jardins o el Passeig de l’Albereda són llocs idonis per a eixir de passeig amb els xiquets i realitzar tota classe d’activitats tant lúdiques com esportives.

Des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València et convidem a visitar un dels barris més emblemàtics de la nostra ciutat: el barri del Pla del Real. T’encantarà!

Ir al contenido