Sabies que donar suport al comerç local és sinònim de qualitat, bon servei i sostenibilitat? Amb l’arribada del coronavirus molts negocis del xicotet comerç es van vore obligats a tancar les seues portes. Ara, una vegada més, s’ha demostrat que són ells els qui donen vida als nostres barris. El comerç local provoca que carrers i terrasses estiguen plenes de llum i color.

 

Beneficis de donar suport al xicotet comerç

Estem segurs que els beneficis de donar suport al comerç local són molts i variats. Per això, hui volem parlar-vos dels 8 més interessants a tenir en compte per a la pròxima volta que necessites fer una compra.

 

  1. Proximitat i atenció personalitzada

Alguna vegada has anat al bar del teu barri i el cambrer o la cambrera ha sabut quin café posar-te? Amb el comerç local ocorre el mateix. Segur que la persona que t’atén és veïna del teu barri, et coneix i, per això sap els teus gustos. Ella serà qui et diga què et senta bé o el que no o, fins i tot, quines són les teues necessitats. Açò no ocorre en les grans superfícies.

 

  1. Dona vida als centres urbans

Gràcies al xicotet comerç, el teu barri estarà en constant moviment. És a dir, si consumeixes en el teu barri generaràs riquesa en el teu municipi. Així evitaràs el seu despoblament i milloraràs el turisme de la zona on vius.

 

  1. Major seguretat

Donar vida als centres urbans va de la mà amb augmentar la seguretat. Si el teu barri és popularment conegut per les seues botigues, segur que sempre hi haurà persones anant i venint. Això afavorirà que el teu barri siga més segur. Quanta més gent pels carrers, menys delinqüència.

 

  1. Genera ocupació

El comerç local és una de les principals fonts d’ingrés del teu barri. A més, genera ocupació. Gastar diners hui en el xicotet comerç pot contribuir al fet que demà un familiar teu trobe treball.

 

  1. Manté l’empresa familiar

Habitualment, les xicotetes empreses passen de pares a fills. Encara que en moltes ocasions resulta difícil mantindre esta tradició familiar. Per això, comprar en el comerç de proximitat podria ser una de les raons per a evitar el tancament del seu negoci.

 

  1. Sostenible amb el medi ambient

En tractar-se de negocis que els tens a poques passes de ta casa, segurament no necessites agafar el cotxe. Per això, diem que estes botigues estan compromeses amb el medi ambient. I a més a més, molts d’ells aposten per productes de la zona, els també coneguts com Kilòmetre 0.

 

  1. Sinònim d’oci

En moltes ocasions, el xicotet comerç aprofita dies clau per a llançar activitats culturals o d’oci. Per exemple, pel Dia de la Mare. Esta és una manera d’aportar valor afegit al negoci i animar als veïns a acudir al barri. Es tracta d’una altra iniciativa per a incentivar les compres en el xicotet comerç.

 

  1. Compra en línia

L’era de les compres en línia s’ha potenciat amb l’arribada de la pandèmia. Motiu pel qual, els comerciants de les botigues de barri han evolucionat per a continuar tenint vendes. Com? A través de les aplicacions mòbils i les botigues en línia. Amb esta decisió ofereixen als seus clients l’opció de comprar d’una forma més àgil i ràpida. Amb estes aplicacions, els clients reserven el seu producte i el recullen en botiga. A més, en algunes ocasions poden demanar-ho a domicili.

Gràcies a tots estos beneficis, el comerç local es converteix en el gran aliat del consumidor. En la web de la Regidoria de Comerç de València trobaràs tota la informació sobre els comerços de la nostra ciutat.

Ir al contenido