Li diuen «Mercat Solar» i rep electricitat gràcies a la instal.lació de plaques solars ubicades a la platja de la Malvarrosa. Es tracta d’una iniciativa pilot desenvolupada per l’empresa Ahinco Sostenible, guanyadora del Concurs Transition Cities impulsat per Las Naves en col.laboració amb el Servei de Comerç i Abastiment de l’Ajuntament de València, i finançat per la plataforma Climate KIC de lluita contra el canvi climàtic.
Encara que el projecte pilot a la Malvarrosa s’ha instal·lat fa unes setmanes, i a falta de fer balanç a finals de l’estiu, ja ha rebut nombroses visites, entre les quals les de comerciants del propi mercat que s’han interessat per la instal·lació per a ubicar-la en les seues parades. D’altra banda, els veïns de la zona han mostrat la seua satisfacció i han expressat el seu interés perquè la iniciativa puga estendre’s per tot el mercat i que s’elimine així tota la contaminació procedent dels generadors.
El «Mercat Solar» és un projecte d’usos innovadors d’energies renovables que consisteix en la provisió d’electricitat a les parades dels mercats ambulants, com és el cas del què hi ha instal.lat a la platja de la Malvarrosa. Este tipus de mercats generalment utilitzen grups electrògens que contaminen i provoquen soroll. Amb esta inicitiva, seleccionada entre projectes innovadors relacionats amb l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle a l’atmosfera, l’objectiu és emmagatzemar i subministrar energia.
El projecte podria utilitzar-se en altres emplaçaments de la ciutat que ho requeriren, així com en altres llocs costaners del Mediterrani. A més, el projecte també inclou una campanya d’informació a la ciutadania sobre els beneficis de l’energia solar i convida a les persones que transiten pel passeig marítim a conèixer un poc més sobre este tipus d’energia, sobre l’estalvi econòmic que suposa i la reducció de contaminació.
Precisament esta campanya a nivell local, se suma al Pla de Foment de l’autoconsum llançat a nivell autonòmic per la Conselleria d’Economia Sostenible, a través d’IVACE Energia.

Plaques solars que proveïxen al mercat ambulant de la Malvarrosa. Foto: Levante-EMV

Ir al contenido