El Mercat del Cabanyal de València reobrirà les seues portes l’1 de setembre després d’un mes d’obres de millora, segons ha anunciat l’Ajuntament de València.

Esta labor ha sigut realitzada en temps rècord gràcies a l’ajuda dels operaris, els qui han treballat de manera intensiva per a evitar un tancament prolongat del lloc. “Han treballat més de 30 operaris per a dur a realitzar-la en temps rècord i així accelerar els terminis al màxim perquè el mercat romanguera el mínim temps possible tancat”, ha explicat el regidor delegat de Comerç i Mercats, Santiago Ballester.

Cal destacar que el tancament durant tot el mes d’agost ha sigut una decisió consensuada amb els venedors, els qui han manifestat la seua decisió de portar a cap aquestes intervencions en este temps per a aprofitar les vacances i evitar un tancament durant el normal funcionament del mercat.

 

Instal·lacions millorades

Les obres han consistit en la reparació de la coberta, la façana i, amb una major urgència, l’enderrocament del fals sostre, el qual va patir despreniments sobre les parades. Finalment, s’ha pres la decisió de rehabilitar i deixar el sostre original, pel fet que, tal com assegura Ballester, “redunda en el valor arquitectònic del mercat”.

Esta intervenció ha sorgit a partir de l’auditoria realitzada pels arquitectes municipals per a conéixer l’estat dels mercats de València. De fet, ja s’han iniciat les obres en el mercat de Rojas Clemente i Benicalap. “El mes de juny, el nou equip de govern va haver de signar una modificació pressupostària de 600.000 euros per a posar en marxa un pla per a realitzar intervencions d’urgència després de trobar-se, a la seua arribada, amb importants deficiències en alguns dels mercats municipals, que presentaven greus deficiències”, ha assenyalat el regidor.

 

Noves parades

La millora de les instal·lacions del mercat ha coincidit amb l’obertura de noves parades que garantiran una major qualitat en el servei als clients.

Este últim fet es deu a la subhasta de llocs vacants dels mercats municipals de València del pròxim 6 de setembre, impulsada per l’Ajuntament de València. Dels 331 llocs disponibles, 3 són per al Mercat del Cabanyal. Pots consultar tota la informació sobre la subhasta en la web de l’Ajuntament.

Ir al contenido