• L’alcaldessa de València visita la reformada installació municipal, amb 10 llocs adjudicats a venedors que han estat pagant les seues taxes des de febrer per a poder facturar des de la mateixa obertura de portes
  • La reforma integral duta a terme en les instal·lacions municipals del Grau ha comptat amb un pressupost de 2,8 milions d’euros

“Després de cinc anys tancat, hui obrim el mercat més antic de la ciutat i el primer que obrirà a les vesprades”, ha assenyalat este dilluns l’alcaldessa de València, María José Catalá, en la seua visita al Mercat del Grau amb motiu de la seua reobertura al públic. “Tenim un compromís molt clar amb els mercats municipals. Estos centres són els que fan barri i hem de cuidar-los. Per això, ja estem treballant en un pla integral de reforma dels mercats, ja que ens hem trobat molts d’ells amb grans deficiències”, ha explicat l’alcaldessa.

 

 

El Mercat del Grau s’ha obert amb deu llocs ja adjudicats i l’Ajuntament té previst efectuar una nova subhasta de parades al desembre, per a cobrir les vacants d’este i de la resta de mercats municipals. Des del febrer passat, els venedors han estat pagant les seues taxes a l’espera de la seua reobertura, per a tirar avant els seus llocs de venda des del primer minut.

Durant la visita, l’alcaldessa de València ha saludat a venedors i venedores i ha animat a tots els veïns del Grau i de la resta de la ciutat a comprar productes de proximitat i de qualitat. Catalá ha recordat que “en el primer mes de govern es va injectar prop de 600.000 euros per a reformes en els mercats municipals i es va haver de reparar en temps rècord el sostre del del Cabanyal, perquè queia literalment”.

 

 

Reforma del Mercat del Grau

La reforma integral duta a terme en les instal·lacions municipals del Grau ha comptat amb un pressupost de 2,8 milions d’euros, la qual cosa ha permés tant la seua modernització com la recuperació d’elements originals d’estil modernista. L’antiga façana s’ha substituït per una àmplia vidriera que envolta ara tot l’espai. A més, les cobertes han sigut renovades per teula plana i els paviments de pedra són la base per als espais públics i el mateix recorregut de llocs del mercat.

El Mercat del Grau compta amb llocs de carnisseria, fruites i verdures, pollastre i ous, xarcuteria, productes congelats, forn i pastisseria, productes ecològics, salaons, pescateria, un d’ultramarins, delicatessen, bar i cafeteria. A més, disposa d’una sala polivalent perquè associacions, confraries i resta d’entitats veïnals puguen sol·licitar-la per a reunions o organització d’activitats. D’esta manera, el reformat mercat servirà per a dinamitzar el barri i ser un motor econòmic.

 

Ir al contenido