El Mercat del Grau obrirà les seues portes en dues setmanes aproximadament, segons ha indicat l’Ajuntament de València. El lloc, tancat en 2019 per a la realització una reforma integral, tornarà amb diverses novetats. Presentarà instal·lacions completament renovades, obrirà també a les vesprades i oferirà degustacions en els punts de venda.

Esta proposta que les vendes de producte estiguen acompanyades de degustació, es deu a la idea de fer del mercat un lloc de productes gurmet per a augmentar les possibilitats de venda en els diversos llocs.

 

 

Cal assenyalar que encara existeixen llocs compromesos dels antics venedors d’ofici i els adjudicats en la primera subhasta de la passada legislatura. Malgrat això, la Regidoria de Mercats ha decidit posar fi a aquesta reforma i obrir el mercat, pel fet que, una vegada este es pose marxa, resultarà més fàcil acabar de completar les places pendents i que el lloc recupere el seu normal funcionament.

Una deterioració salvada amb èxit

El Mercat del Grau ha patit una notable deterioració durant anys. A causa d’això, va iniciar la seua reforma en 2019 gràcies a l’oportunitat de l’Ajuntament de València per a dur a terme aquest projecte de rehabilitació, finalment executat per l’arquitecte José María Tomás després de guanyar el concurs promogut per l’administració pública.

Finalment, el mercat ha preservat l’arquitectura original del lloc, però afegint al seu torn elements vivificadors i zones verdes i obertes que impulsen la vida comercial, cultural i social. D’esta manera, es pretén crear “un formiguer de vida”.

Així doncs, la rehabilitació de la històrica llotja del Marítim duta a terme per ErreArquitectura serà un espai totalment diferent del conegut anteriorment. Presentarà vint-i-quatre parades on s’apostarà per la venda de productes frescos i de proximitat. A més, comptarà amb un espai multifuncional per a conferències, concerts i teatre infantil. En este lloc, podran reunir-se les associacions de veïns i confraries del barri.

 

Mercat del Grao

 

La reobertura es durà a terme amb independència del resultat de la subhasta de llocs vacants dels mercats municipals de València, que tindrà lloc hui, dimecres, en la delegació de Comerç. En una oferta de 331 llocs disponibles, set són per al Mercat del Grau.

Ir al contenido