Davant delegats, experts, alcaldes i representants de 100 ciutats i 50 països de tot el món, el regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha presumit dels Mercats Municipals valencians. L’escenari ha sigut la Cimera Anual d’Alcaldes per una Alimentació Sostenible que, des de hui i fins dissabte, se celebra al Palau de Congressos.

Durant el seu discurs, Galiana ha recordat que este és un moment clau, «la reunió d’enguany se celebra en un moment crític en la lluita contra la fam i la desnutrició al món». Tot i això, ha destacat que a València, cada vegada més, els ciutadans comencen a prendre consciència de la importància de la sostenibilitat alimentària. «Bona prova és que, des que hem començat a aplicar el Pacte de Milà, els nostres mercats municipals s’han convertit en el servei públic millor valorat pels ciutadans. Les polítiques públiques en matèria d’abastiment i comerç, amb l’objectiu de facilitar les cadenes curtes de subministrament, estan donant els seus fruïts».

El regidor de Comerç ha posat en valor el treball de potenciació que, des de la Regidoria, s’està fent de La Tira de Comptar, «una institució singular i centenària que ha pervivit en València des del segle XII, i que permet als nostres agricultors vendre el seu producte directament de la collita».

Precisament per fer visibles els motius pels quals València és enguany Capital Mundial de l’Alimentació, Mercavalència ha instal.lat a l’entrada del Palau de Congressos un element simbòlic a modo de photocall, creat pels artistes Miguel Arraiz i David Moreno (Pink Intruder), que recorde els assistents tot el que es produeïx a l’horta valenciana des de fa segles. A més, hi estan presents les fruites i hortalisses de #HortAttack que serviran com a punts de trobada durant les jornades, a banda de l’exposició de fotografies de José Luís Iniesta basada en el llibre «La Tira de Comptar. Els actors de l’agricultura de proximitat».

La Cimera Anual d’Alcaldes té com a objectiu reforçar el diàleg entre ciutats, territoris, governs nacionals i organitzacions internacionals, per tal d’aconseguir sistemes alimentaris sostenibles que vinculen les àrees urbanes i rurals de tot el món.

 

 

 

 

Ir al contenido