Dimarts que ve 20 de setembre València celebrarà la cinquena edició del World Paella Day, un dia en què els valencians i les valencianes comparteixen el seu tradicional plat amb la resta del món, reivindiquen el seu origen i recorden la seua tradicional recepta.

El World Paella Day és un esdeveniment en el qual 10 xefs internacionals s’enfronten per a aconseguir este preuat guardó, després d’un intens programa de formació impartit per la cuinera Chabe Soler i els cuiners Santos Ruiz, Toni Montoliu i Rafa Margos.

La idea és que el nom de la paella ressone ben alt a tot el món.

Enguany, amb la col·laboració de Turespaña i de les Oficines de Turisme a l’Estranger s’han organitzat activitats en 14 mercats diferents, entre ells, la Xina, els Estats Units, l’Índia, Alemanya, Irlanda o Noruega. Entre les activitats que desenvoluparan durant tota la setmana destaquen Showcooking amb premsa especialitzada i influencers, “Setmanes de la Paella”, concursos en xarxes socials o una masterclass amb xefs participants en edicions anteriors de la World Paella Day Cup, entre altres.

III Edició del World Paella Day Cup

El principal esdeveniment que es du a terme és el World Paella Day Cup, una competició internacional de paella en la qual 10 cuiners de diferents països del món es desplacen a València a formar-se en la nostra cultura gastronòmica i es van de la ciutat coneixent molt més d’este plat tradicional que ells ja cuinaven en els seus restaurants.

Més enllà de la competició, que tindrà lloc el pròxim dia 20 de setembre, els xefs finalistes participen en un procés d’immersió i entrenament sobre el producte, la tècnica i la història de la paella. Així, entre altres, recorreran l’Albufera per a aprendre sobre les diferents varietats d’arròs de la mà de Santos Ruíz, de la D.O Arròs de València; al costat de Toni Montoliu, propietari i xef de la Barraca de Toni Montoliu, visitaran l’horta, posant el focus en el producte de proximitat; Rafa Margós, xef dels Bairetes, serà l’encarregat de mostrar-los la tècnica del maneig de la llenya, i al costat de Chabe Soler, guanyadora de la WPD Cup 2020, realitzaran un classe magistral de paella valenciana.

Després de la fase d’entrenament, que tindrà lloc entre el 17 i el 19 de setembre, el dia 20 de setembre s’enfrontaran en directe en el World Paella Day Cup, que arrancarà a les 10.00 del matí en La Marina de València. L’esdeveniment es podrà seguir a través de RRSS.

Els cuiners que participen en esta competició provenen de països com França, Suïssa, el Japó, els EUA, l’Argentina, Mèxic, l’Equador, el Canadà, Finlàndia, Itàlia.

Mercats municipals

Els venedors dels principals mercats municipals han volgut sumar-se al World Paella Day i han organitzat el 1r Concurs de Paella dels Mercats de la Comunitat València. L’esdeveniment, que tindrà lloc dissabte que ve 17 de setembre, cerca enaltir el paper dels mercats municipals com a proveïdors del millor producte de qualitat i km 0, fonamental per a l’elaboració d’una bona paella.

Ompliguem les xarxes socials de fotos i referències a la paella i fem viral un any més el World Paella Day!

Ir al contenido