Dissabte passat 16 de setembre, els venedors dels principals mercats municipals es van sumar al World Paella Day organitzant el segon Concurs de Paella dels Mercats de la Comunitat Valenciana.

Centenars de venedors de Confemercats CV, organització membre de Confecomerç, es van reunir en la Plaça Magúncia, a l’esplanada del Mercat de Castella, per a enaltir el paper dels mercats municipals com a proveïdors del millor producte de qualitat i km 0.

D’esta manera, durant este esdeveniment s’han donat a conéixer els millors productes frescos procedents dels mercats, els quals són de proximitat, de qualitat, de caràcter autòcton i fonamentals per a l’elaboració d’una bona paella.

La VI edició del Dia Mundial de la Paella

La VI edició del Dia Mundial de la Paella, coneguda com World Paella Day, se situarà de nou en la plaça de l’Ajuntament de València el pròxim 20 de setembre. En este esdeveniment, els valencians i les valencianes compartiran el seu tradicional plat amb la resta del món, reivindicant el seu origen i recordant la seua tradicional recepta.

Enguany, l’esdeveniment inclourà la IV edició de la World Paella Day Cup, on dotze professionals de la gastronomia procedents de totes les parts del món competiran per elaborar la millor paella del món, guanyant un trofeu dissenyat per l’artista faller José Luis Platero.

La competició arrancarà a les 10:00 hores i tindrà dues fases, una semifinal, en la qual els concursants competiran per parelles, i una final, en la qual participaran els sis finalistes. El guanyador es coneixerà el 20 de setembre, data del Dia Internacional de la Paella, en la plaça de l’Ajuntament de València.

World Paella Day és una iniciativa col·lectiva, impulsada per Ajuntament de València, a través de Visit València, al costat del Patronat de Turisme de la Diputació de València, Turisme Comunitat Valenciana i Turespaña amb la col·laboració de la D.O. Arròs de València, la Federació d’Hostaleria de València, Wikipaella i el Concurs de Paella Valenciana de Sueca.

Ir al contenido