María Cabedo només va necessitar un xicotet paper, un bolígraf i una càmera per a crear la seua sèrie guanyadora, un treball en el qual mostra com una llista de la compra va evolucionant segons passa el matí i s’omple la cistella de la compra. Parlem amb una de les quatre persones guanyadores dels premis ClickalMercat Instagram 2018 per què ens explique com va viure l’experiència i què és el que més li ha sorprès de la vida als mercats municipals.

  1. Per què vas decidir apuntar-te a ClickAlMercat?

Vaig decidir inscriure’m en Clickalmercat per les recomanacions d’una companya que ha sigut participant. M’agrada la fotografia i el plantejament em va semblar molt interessant. Sóc usuària de Instagram, penge qualsevol cosa que m’agrada i veig interessant i també l’utilitze per a investigar llocs nous o simplement per a veure fotografies.

  1. Què és el que més t’ha agradat de l’experiència?

Una de les coses que més em van sorprendre van ser els mercats en si, la possibilitat d’entrar amb la càmera i fer el que volgueres. El somriure de la gent, barrejada amb una mica de vergonya i alhora il·lusió. Jo vaig ser a mercats una mica més xicotets, i allí encara causava una mica de sorpresa veure’ns amb les càmeres, la curiositat dels clients i com volien saber per a què trèiem fotos. Acostar-se a la gent i parlar sobre el mercat i que t’explicaren coses solament pel fet d’estar fent fotos em va agradar i em va sorprendre molt. Volien ensenyar la seua història.

  1. Quins mercats vas visitar per a fer les teues fotos?

Vaig visitar el mercat de Jesús, el mercat de Castella i el mercat d’Algirós, mercats molt familiars amb ganes de donar-se a conèixer, molt acollidors i amb gent molt bonica.

 

  1. Explica’m quin tema has abordat en el teu treball guanyador i per què vas triar aqueix

En el meu treball vaig usar una llista de la compra. Em va semblar un tema molt lligat al mercat. Vaig confeccionar una llista de la compra que vaig fotografiar en les diferents parades en les quals segons la llista devia anar visitant. Em va fer gràcia perquè durant les visites al mercat vaig poder veure com a molts clients portaven una, segons l’edat, en paper o en el mòbil.

  1. Recomanaries l’experiència a una altra persona?

Recomanaria l’experiència enormement a qualsevol persona que li agrade la fotografia, els mercats són un ambient únic, la gent aquesta predisposada a relacionar-se, hi ha un clima proper, estan plens de varietat i de color. A més les xiques de l’organització són una de les millors coses del concurs, t’animen durant la quedada i fan que et relaciones entre els altres participants i els treballadors del mercat. Va ser una experiència única que repetiré sens dubte i recomanaré.

  1. Hi ha alguna anècdota curiosa que t’haja ocorregut i es puga explicar?

Em va fer molta gràcia veure com molts treballadors del mercat volien posar amb els seus fills, com mostraven les seues parades amb orgull i recol·locaven el gènere perquè es mantinguera perfecte malgrat el treball que tenien. Els mercats són ambients de composició constant, estan plens de vida. Em vaig quedar fascinada en veure com de ràpid va passar la jornada, el mercat t’absorbeix de tal manera que la quedada es queda curta. Agrair-los sobretot als treballadors l’amabilitat amb la qual ens van deixar mostrar el seu dia a dia, la seua família i la seua segona casa.

Ir al contenido