Víctor Ruiz (@vicrusal) és un dels guanyadors del concurs ClickAlMercat 2018 en la categoria Instagram. El seu treball sobre els carrets de la compra va destacar per al jurat entre prop de 600 sèries d’imatges i al costat dels altres tres guanyadors s’ha portat el reconeixement com una de les millors sèries de fotos d’aquesta edició. Parlem amb ell perquè ens explique com va viure l’experiència.

1.- Per què vas decidir apuntar-te a ClickAlMercat?

Va ser gràcies a la meua parella. Li va fer il·lusió poder concursar i decidirem anar els dos, era un pla diferent on passar-ho bé junts i poder donar la nostra visió dels mercats.

2.- Què és el que més t’ha agradat de l’experiència? O el que més t’ha sorprès.

M’ha sorprès la proximitat dels comerciants amb tothom, aqueix tracte que et fan venir ganes de tornar l’endemà.  Crec que avui dia és alguna cosa que estem perdent sense adonar-nos i no hauria de ser així. Fer la compra s’ha convertit en un procés fred i desanimat ja que moltíssimes vegades anem a un supermercat a agafar una safata de plàstic d’una nevera.

3.- Quins mercats vas visitar per a fer les teues fotos?

Primer vam estar al mercat de Benicalap, després vam ser al mercat de Torrefiel i acabem en el del Cabanyal.

4.- Explica’m quin tema has abordat en el teu treball guanyador i per què el vas triar.

En el primer mercat em vaig fixar en els carrets de la compra. És un objecte que engloba el que és el terme ‘compra’. Igual que quan veiem a una persona, per la seua roba podem distingir el seu estil de vida. Per exemple, a un surfista el distingim encara que no vaja amb una taula a sota i quan veus a una persona amb un carro passa el mateix, ja associes que és una persona que li dedica temps a la seua compra i cerca millors productes. Em vaig adonar que era una bona manera de fer-li un xicotet homenatge a un objecte en el qual moltes vegades no ens fixem i la veritat és que ens ajudarien a reduir el nombre de bosses de plàstic en les nostres compres diàries, em va semblar una bona picada d’ullet sostenible.

5.- Recomanaries l’experiència a una altra persona? Per què?

Sí, és una bona manera de passar un matí diferent i descobrir racons de la teua ciutat.

6.- Hi ha alguna anècdota curiosa que t’haja ocorregut i es puga contar?

Recorde que érem els únics que no portàvem càmera de fotos i vam anar amb els mòbils. Crèiem que tindríem menys possibilitats i al final vam perdre molt temps de fotos perquè tot tenia una pinta boníssima i no vam poder aguantar: vam acabar desdejunant en un mercat, esmorzant en un altre i comprant el dinar del dia en l’últim.

Ir al contenido