Sí, les falles ja són ací!

Estem en el moment perfecte per a reunir-nos amb familiars i amics i, per descomptat, de gaudir al caloret faller. Encara que esta festa no siga estrictament gastronòmica, sempre és bona idea celebrar-la amb la cuina tradicional valenciana, a través de plats, postres i begudes que no poden faltar en la teua taula.

Hui, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València , venim a acostar-te a la gastronomia valenciana que has de provar durant estos dies.

Quins són els plats fallers més típics de València?

 

Si vols saber quins són els plats fallers més típics de València i provar-los només has de prendre nota. Allà van!

 

Esmorzar

 

No hi ha res millor que començar el dia amb un bon esmorzaret valencià. No ho coneixes? Este és el tradicional esmorzar de la terreta, el que no et pots perdre.

Es tracta de l’entrepà, que com a bons valencians, ens fiquem entre pit i esquena a mitjan matí. Vedella, sépia, llom, calamars, tots els entrepans són bons per a l’esmorzar. Això sí, poc es parla de la “brescada” o el “chivito”.

T’has quedat igual? La “brescada” és un entrepà elaborat a base de tercera, pernil a la planxa i ceba, mentre que el “chivito” està fet amb llom, bacon, enciam, maionesa i ou.

Per a xuclar-se els dits!

Això sí, un esmorzar no és un bon esmorzar si no el complementes amb uns cacauets, unes olives i uns tramussos i el cafenet per a acabar.

 

Paella

 

Per a menjar, l’autèntica paella valenciana elaborada a base de pollastre i conill, fesol tendre, garrafó i un bon sofregit. Ací et deixem la tradicional recepta per si vols preparar-la a la teua casa.

No oblides deixar una miqueta de socarraet! És el tot de la paella valenciana.

 

Bunyols de carabassa

 

 

Per a postres, un bon dolç. Els bunyols de carabassa són el dolç típic de les Falles per excel·lència. Vages pels carrers que vages trobaràs alguna parada amb esta bunyols de carabassa. Els pots prendre sols o acompanyats de sucre o xocolata. Quins prefereixes?

 

Orxata i fartons

 

Amb l’arribada del bon temps, aterren a València l’orxata i els fartons. Esta és la beguda tradicional feta a base de xufa que hauràs de prendre o bé fresqueta o granissada. Acompanyada dels fartons, es convertirà en el teu berenar favorit.

Encara que la pots prendre a quan tu vulgues.

Ara sí, ja ho tens tot llest per a sentir-te com un autèntic faller o fallera.

Senyor pirotècnic que comence la mascletà! Bones Falles!

Ir al contenido