La palla de l’arròs com a substrat ecològic per produir diferents varietats de bolets i una empresa dedicada a l’elaboració, en conserva, de productes ecològics vegetals de quilòmetre zero són els dos projectes seleccionats per al seu desenvolupament dins d’AGRO-LAB, la incubadora agroalimentària basada en la producció de proximitat i en l’economia circular.
Ambdós projectes han sigut presentats esta semana pel regidor de Comerç, Carlos Galiana; i la regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo. Un total de huit propostes han participat en esta iniciativa que compta amb el suport del centre d’innovació de l’Ajuntament, Las Naves, i de la Càtedra Terra Ciutadana de la Universitat Politècnica.
AGRO-LAB és una iniciativa vinculada a la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible que ostenta València en 2017 i el seu objectiu és afavorir el desenvolupament d’un teixit empresarial diversificat que dinamitze la producció, elaboració i el consum de productes valencians ecològics i de proximitat. Tots dos regidors han agraït la implicació i l’interés per participar en esta iniciativa, així com la professionalitat i la qualitat demostrada pels huit projectes presentats.
Patricia Díaz i Elena Sulis són les creadores del projecte que utilitza el substrat de la palla de l’arròs per a produir bolets de diferents classes, i Monvital és l’empresa que es dedica a produir postres vegetals, cremes i conserves, tots ecològics, amb productes de temporada i quilòmetre zero.
A partir del mes de setembre les dos propostes iniciaran un procés de desenvolupament i incubació empresarial en el qual comptaran amb el suport del Centre d’Innovació Las Naves, Mercavalència i la Càtedra Terra Ciutadana.