A València, desdejunar o berenar amb orxata i fartons és una tradició i un ritual. Encara que esta beguda, feta amb xufes de València, siga present en el nostre dia a dia, durant tots els dies de l’any, sembla que és més apetible quan arriba l’estiu. Les terrasses dels bars i les cafeteries s’inunden d’amants de l’orxata i els fartons. Coneixes què són els fartons? Hui, des de la Regidoria de Comerç de l’Ajuntament de València t’avançarem quin és el seu origen, els seus ingredients i les seues formes d’elaboració, acompanyades d’alguna sorpresa.

 

Origen dels Fartons

 

L’origen d’este aliment procedeix de la cerca pel dolç perfecte que acompanyara a l’orxata valenciana.

Es tracta d’un dolç especial, amb forma allargada, tendre, esponjós, i perfecte per a absorbir l’orxata sense problemes. Són una autèntica delícia tradicional valenciana!

 

Estem davant el dolç típic de València, concretament del municipi d’Alboraia. Poble on també s’elabora l’orxata.

 

Ingredients i formes d’elaboració

 

Els fartons estan elaborats amb ingredients molt simples. Estem parlant de farina, llet, sucre, oli, llevat i ous. Tenen un sabor increïble!

Es tracta d’un aliment saludable i natural que aporta molts minerals i carbohidrats, però que si el compres en les grans superfícies o els fas amb molta sucre, el seu consum ha de ser ocasional per a evitar aportar un excés de calories provinent de nutrients que són necessaris controlar sobretot en persones amb excés de pes o amb diabetis. L’ideal és que els compres en la cafeteria del teu barri!

La recepta dels fartons és molt senzilla d’elaborar. El truc està en la massa! Tingues en compte el seu pastat i deixa’ls fermentar un temps perquè la massa cresca i el resultat dels fartons siga esponjós i molt tendre.

Quina oloreta! Ens estan entrant moltes ganes de menjar fartons.

Recorre els carrers de València i gaudeix d’una tradicional orxata amb fartons en les cafeteries i bars dels mercats. T’encantarà!

Ir al contenido