La conversió en zona de vianants del centre de València ha suposat un augment exponencial de les compres en el comerç local i els mercats municipals. Així s’ha confirmat en l’informe pilot sobre l’evolució de la despesa en les zones convertides en zona de vianants de la Ciutat Vella. Este informe compara els mesos d’agost i setembre del 2022 amb els mateixos mesos del 2019. En ell, es confirma que les transaccions realitzades en esta zona de la capital han augmentat la despesa en els comerços de la zona fins a un 67%.

La zona més beneficiada, segons este informe, ha sigut la plaça del Mercat, ja que ha registrat fins a un 145% més d’activitat. Li segueixen la plaça de la Reina i la plaça de l’Ajuntament amb un 107 i 22% més de benefici respectivament.

En la seua majoria, les persones que més han gastat a la Ciutat Vella han sigut visitants estrangers i hi ha diverses dades que ho garanteixen. En la plaça del Mercat, les compres d’estos han suposat un increment del 175%, enfront del 138% en la plaça de l’Ajuntament i el 64% de la plaça de la Reina.

A estos, els segueixen els residents de València, els qui han contribuït al creixement de les transaccions comercials de la zona. En la plaça del Mercat, han contribuït en un 102%, en la plaça de la Reina en un 91% i en la plaça de l’Ajuntament en un 13%.

D’altra banda, en les places del Mercat i de l’Ajuntament han sigut les persones residents fora de la Comunitat Valenciana, però dins del territori espanyol, els qui han afavorit l’increment de les transaccions. Per part seua, estes han pujat en un 101% en la plaça del Mercat i un 34% en la plaça de l’Ajuntament. Mentre que van ser els propis residents de la província de València els qui van impulsar el creixement en la plaça de la Reina, amb un increment del 88%.

Què vos han paregut estes dades? Vos llegim en comentaris.

Ir al contenido