El regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset, ha destacat com a novetats d’enguany la recuperació de La Nit a la Mar amb el seu espectacle piromusical que homenatjarà al músic valencià Nino Bravo i la celebració del festival de Drags valencianes a l’Orgull de Nit, que es farà als Jardins del Palau. Així ho ha anunciat este dimecres durant la presentació de la imatge gràfica i la programació de la Gran Fira de València 2023, que inclou més d’un centenar activitats gratuïtes, a l’aire lliure i en espais de referència de la ciutat.
El regidor de Cultura Festiva en funcions, Pere Fuset, ha assenyalat que un any més arriba la Gran Fira de València “amb una programació descentralitzada, molt potent amb més de cent activitats gratuïtes per a tots els públics, perfils i edats. A més, enguany el festival piromusical emmarcat en La Nit a la Mar farà un homenatge molt especial a la música en valencià i al cantant Nino Bravo”.
En este sentit, Fuset ha destacat altres novetats com la Festa al Parc, de divendres 14 de juliol al Parc Central, pensada tant per al públic infantil com per a l’adult i la celebració de l’Orgull de Nit, “un gran festival Drag Queen que es farà als Jardins del Palau”.
En la programació també hi ha espai per als xiquets i xiquetes amb la Menuda Fira i un gran festival de música gratuïta al Parc Central amb activitats pensades per als amants del folk o els balls populars tradicionals.
A més, el regidor ha afirmat que la Gran Fira de València “servirà, un any més, com una marca paraigües que aglutina tota l’activitat cultural i d’oci de la ciutat durant el mes de juliol”. Així, s’ha impulsat la creació de sinergies amb altres administracions i també amb diferents empreses privades, “que han mostrat una gran disposició a formar part de Gran Fira de València com a projecte de la ciutat”, ha subratllat.
Respecte a la imatge gràfica de la Fira, Pere Fuset ha explicat que està dissenyada per Locandia Estudio i reflecteix “el caràcter d’optimista, pròxim i obert dels valencians”. El disseny està basat en unitats de significat, però amb “una estètica global molt cohesionada” que aconsegueix “impactar d’una manera molt directa” en l’espectador per a convidar-lo a participar en la festa.
El regidor de Cultura Festiva en funcions també ha destacat les diverses programacions específiques que permeten potenciar alguns espais o temàtiques concretes “per dotar a la Fira de major diversitat” com, per exemple, La Marina o els Jardins del Palau, que es recuperen per a les activitats falleres.
Finalment, Fuset ha animat tota la ciutadania de València i dels municipis dels voltants i les persones visitants a gaudir les diferents activitats gratuïtes (a excepció dels Concerts de Vivers que comptaran amb preus populars) tant musicals, teatrals, de dansa, tradició, pirotècnia com de circ que oferirà la Gran Fira 2023, dins de la seua programació, fins a la tradicional Batalla de Flors, que se celebrarà el 30 de juliol al passeig de l’Albereda.