Ja fa olor de Setmana Santa i, per descomptat, a mona de Pasqua. Coneixes quina és la tradició d’este dolç típic de temporada? Des de la Regidoria de Comerç et comptem perquè dilluns que ve has de trencar l’ou de la mona en el front. Continua llegint este blog, segur que et sorprendrà la història de la mona de Pasqua.

 

Origen de la mona de Pasqua

 

T’has preguntat alguna vegada per què es diu mona de Pasqua si no té forma de simi? Tranquil·litat! No eres l’única persona en este món que ho ha pensat.

Resulta que la paraula ve d’una tradició àrab. Concretament, de la paraula munna o mouna que significa “provisió per a la boca” i es tractava del regal gastronòmic que els musulmans feien als seus senyors. Res a veure amb els simis!

Este dolç és molt típic de la Comunitat Valenciana, però també d’altres parts d’Espanya com Catalunya, Balears, Aragó, Múrcia i Castilla La Mancha, encara que el seu origen no és espanyol.
Compta la llegenda que els alemanys, francesos i italians van ser els primers a preparar ous de xocolate, per allà el segle XIX. Posteriorment, els russos agafarien el guant. Més tard, va recórrer part d’Europa i es va arrelar fortament al nostre país.

Però no t’equivoques, l’autèntica mona de Pasqua portava ou dur, recepta que continua romanent a les cases dels valencians i les valencianes.

 

Com elaborar una mona de Pasqua?

 

La tradicional mona de Pasqua es prepara a base d’ou, farina, sucre i sal i tarda aproximadament una hora a estar llest. Et deixem a continuació un vídeo amb els tots els passos a seguir per a elaborar este dolç típic de Setmana Santa.

 

 

Una vegada la tingues feta, fes quedada amb els teus amics i familiars i a gaudir-la. Recorda trencar l’ou en el front d’algú sense que s’adone. Este és el major secret de la mona de Pasqua.
Has fet la teua pròpia mona? Etiqueta’ns en xarxes socials perquè puguem veure l’apetitosa que ha quedat.

Ir al contenido