La coca valenciana és un clàssic com a aperitiu en les celebracions i l’entrant perfecte per a migdia o, fins i tot, per a un esmorzar ràpid. Encara no coneixes quina és esta delícia? Hui, des de la Regidoria de Comerç de València volem apropar-te una miqueta més a les nostres coques, les coques salades valencianes. De segur que si les tastes, no podràs resistir-te a elles!

Història de les coques valencianes

Les coques valencianes són tan tradicionals com ho es l’arròs per a la ciutat de València i són especials per gaudir-les durant tota la temporada. És a dir, durant tots el dies de l’any.

Conta la llegenda que estes coques eren una forma d’aprofitar la massa de pa que no s’havia utilitzat per elaborar les barres. En canvi, altres persones conten que este era l’esmorzar per excel·lència dels panaders. Nosaltres sols sabem que no hi ha forn valencià que no tinga coques al seu aparador!

T’animem a que pegues una ullada i veuràs com tenim raó!

De què està feta la massa de les coques valencianes?

 

Per a qui no les conega, les coques valencianes salades són cosines germanes de la pizza. A diferència de les pizzes, les coques són més menudes i les hi ha de diferents formes: allargades, quadrades o redones. Normalment, les coques salades se serveixen de forma individual, encara que si les encomanes al forn que vages te les faran tan grans com necessites.

La base és una massa de rent o amb cervesa. Sovint, s’utilitza una part d’estos dos ingredients, oli d’oliva, farina i sal.

A més, hi ha de diferents sabors. Els de tota la vida i els dels últims temps. Les coques més tradicionals són les de pisto, pèsols, espinacs, etc. Mentre que hi ha noves propostes com les de sobrassada amb mel o, fins i tot, les dolses, amb crema de cacau.

Quina creus que t’agradarà més? Passa pels nostres mercats municipals i els forns de la ciutat de València per eixir de dubtes. T’encantaran!

Ir al contenido