• Un lot compost per dos casetes exteriors del mercat de Russafa s’adjudica en subhasta per 5.100 euros, més de set vegades el seu valor inicial
  • “Si promocionem els mercats municipals, els barris tindran més vida”, afirma Santiago Ballester, regidor de Comerç i Mercats

“No pararem. Continuarem promocionant els mercats municipals i per això farem les subhastes de les parades trimestralment, perquè la nostra preocupació és que els mercats tornen a recuperar l’activitat que tenien abans i aconseguir una ocupació, si és possible, del 100%”. Amb estes paraules ha resumit el regidor Santiago Ballester, a grans línies, l’objectiu de la Delegació de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de València.

El mateix regidor ha presidit i dirigit, este dimecres, la subhasta dels llocs vacants del Mercat Central, Russafa, Benicalap, Castella, Natzaret, Torrefiel, Benimàmet, Rojas Clemente, Mossén Sorell, Cabanyal, Algirós i el Grau. Eixien a licitació tota mena de parades, des de casetes interiors i exteriors, fins a llotges, baixos, magatzems i cambres de diferents dimensions.

El lot compost per les casetes exteriors números 55 i 56 del mercat de Russafa ha sigut el més desitjat. Fins a sis persones s’han presentat a la licitació, que s’ha iniciat amb un preu inicial de 662,64 euros. En pocs minuts, els aspirants han anat alternant les seues ofertes fins que el lot ha septuplicat el seu valor. Ha sigut adjudicat per un preu final de 5.100 euros.

D’igual manera, un veterà venedor del mercat del Cabanyal s’ha adjudicat, pel preu d’eixida de 1.574 euros, un lot compost per cinc parades en la zona de baixos fila del mercat de Russafa, on estendrà el seu negoci tradicional i familiar de venda de fruita i verdura.

Els huit llocs vacants del mercat d’Algirós i els quatre del de Mossén Sorell han sigut atorgats al complet pel seu cost inicial, mentre que en el del Cabanyal s’ha adjudicat una parada i en el de Castella, altres dos. En total, la subhasta s’ha saldat amb 25 llocs adjudicats.

 

Zona de pescateria

En el cas del Mercat Central, una venedora s’ha emportat un lot compost per dos parades de peix, valorat en 505 euros, que adequarà per a la venda de marisc. Respecte al nombre de llocs que seguixen vacants en la zona de pescateria de l’històric mercat, Ballester ha assenyalat que “este és un punt que cal millorar”.

“Estem elaborant un estudi per a veure si eixes zones dels mercats que no s’ocuparan, perquè tenen una extensió molt gran, es poden recondicionar en zones gastronòmiques i un altre tipus d’activitats, sempre relacionades amb l’alimentació, que és el que ens demanen les mateixes associacions de venedors”, ha avançat el responsable municipal de Comerç i Mercats. “Tenim clar que si promocionem els mercats municipals, els barris tindran més vida”, ha conclòs Ballester.

Els participants de la subhasta han agraït les facilitats de l’Ajuntament de València per a iniciar o continuar la seua activitat comercial. Tots ells ostentaran el dret de concessió administrativa sobre el lloc durant un termini de 20 anys, prorrogable fins a 20 anys més a petició d’estos.

Ir al contenido